Update articol:

Baroul din New York investighează dacă îi revocă lui Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, calitatea de membru

Baroul din New York a anunţat luni că lansează o anchetă cu privire la revocarea calității de membru al lui Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Donald Trump, din cauza retoricii sale violente la un miting pentru președinte, înainte de revolta de la Capitoliu, plus alte acţiuni, potrivit CNBC.

Grupul de avocatură a spus într-o declarație că vina pentru revolta de săptămâna trecută a mii de susținători ai președintelui „o are în primul rând” Trump, care a continuat să facă afirmații false despre pierderea alegerilor în fața președintelui ales Joe Biden.

„Dar președintele nu a acționat singur”, potrivit Baroului.

„Cu câteva ore înainte ca mulțimea furioasă să asalteze zidurile Capitolului, avocatul personal al lui Trump, Rudolph Giuliani, s-a adresat unei mulțimi de mii de persoane la Casa Albă, reiterând afirmațiile nefondate de fraudă electorală pe scară largă în alegerile prezidențiale și în Senatul Georgia din SUA”.

La mitingul de lângă Casa Albă, cu puțin timp înainte de revoltă, Giuliani spusese: „Dacă greșim, vom fi consideraţi nebuni, dar dacă avem dreptate, mulți dintre ei vor merge la închisoare”.

Baroul a menționat că statutul său prevede că „nicio persoană care susține răsturnarea guvernului Statelor Unite sau a oricărui stat, teritoriu sau posesie a acestuia sau a oricărei subdiviziuni politice din acesta, prin forță sau alte mijloace ilegale, nu va fi membru al Asociației. Cuvintele lui Giuliani au fost destul de clar menite să-i încurajeze pe susținătorii lui Trump nemulțumiți de rezultatul alegerilor să ia lucrurile în propriile lor mâini. Atacul lor ulterior asupra Capitolului nu a fost altceva decât o tentativă de lovitură de stat, menită să împiedice tranziția pașnică a puterii”.

Giuliani nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii asupra declarației grupului.

Dacă Baroul îl va scoate din listele de membri, Giuliani va avea totuși permisiunea de a practica avocatura în statul său natal, New York.

Baroul a declarat că în ultimele luni a primit sute de plângeri cu privire la Giuliani „și la eforturile sale nefondate în numele președintelui Trump pentru a pune la îndoială veridicitatea alegerilor prezidențiale din 2020”.

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)