Update articol:

BBC: Germania suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca Covid la persoanele sub 60 de ani

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Germania suspendă utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca împotriva Covid-19 pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani din cauza riscului de formare a cheagurilor de sânge, potrivit BBC.

Autoritatea germană de reglementare a medicamentelor a anunţat 31 de cazuri cu cheaguri rare de sânge în rândul celor aproape 2,7 milioane de persoane care au primit vaccinul în Germania. Canada a suspendat anterior utilizarea vaccinului  AstraZeneca la persoanele sub 55 de ani.

Persoanele sub 60 de ani pot primi în continuare vaccinul, dar numai „sub atenţia medicilor și după o analiză individuală a riscurilor și o explicație amănunțită”, potrivit unui document văzut de agenția de știri DPA.

AstraZeneca a declarat că autoritățile de reglementare internaționale au constatat că beneficiile vaccinului au depășit semnificativ riscurile. Compania a spus că va continua să își analizeze baza de date pentru a înțelege dacă aceste cazuri foarte rare de cheaguri de sânge asociate cu trombocitopenia apar mai frecvent decât s-ar aștepta în mod natural la o populație de milioane de oameni.

“Vom continua să lucrăm cu autoritățile germane pentru a răspunde oricăror întrebări pe care le-ar putea avea”, a adăugat AstraZeneca.

Ambele autorități de reglementare în domeniul medicamentelor din UE și Marea Britanie au susținut vaccinul după suspendări de avertizare anterioare în Europa luna aceasta.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate din Regatul Unit au subliniat că beneficiile vaccinului AstraZeneca au continuat să depășească riscul de reacții adverse.

Produsul AstraZeneca este unul dintre cele mai utilizate vaccinuri împotriva coronavirusului din Vest și este destinat să fie furnizat în scopuri non-profit către țările în curs de dezvoltare.

Implementarea de către UE a programului său de vaccinare a fost afectată de întârzieri din cauza problemelor de livrare și producție, iar Germania se numără printre mai multe state care se tem acum de un al treilea val de infecții. Marți, prim-ministrul italian Mario Draghi și soția sa, care au ambii 73 de ani, au primit primele doze de AstraZeneca ca o manifestare de încredere în vaccin.

BVB | Știri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (20/03/2023)

Convocare AGOA & AGEA - 27/28 aprilie 2023

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 9 ianuarie - 17 martie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/03/2023)

SNN anunta semnarea unui MoU cu ENEC

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (20/03/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (20/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13.03.2023-17.03.2023