Update articol:

BERD a acordat Agricover România un împrumut de 10 milioane de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat marţi că a acordat un împrumut de 10 milioane de euro pentru a susţine creşterea nevoilor de capital de lucru ale Agricover SA, liderul pieţei de distribuţie a tehnologiilor agricole din România, informează un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

Noul împrumut oferă lichidităţi suplimentare, într-un moment în care compania se pregăteşte să-şi accelereze strategia de creştere pentru a putea veni în sprijinul fermierilor mici şi mijlocii, care traversează o perioadă economică plină de provocări. De asemenea, fondurile vor ajuta Agricover să îşi continue expansiunea la nivel naţional şi vor contribui la consolidarea guvernanţei corporative pentru o dezvoltare sustenabilă din punct de vedere social şi economic.

Compania Agricover SA este o subsidiară a Agricover Holding S.A., principalul jucător din agribusiness-ul românesc, entitate în care BERD este acţionar începând cu 2017. În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding S.A. îşi desfăşoară activitatea peste 1.050 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 7.000 de fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

BERD a acordat până în prezent împrumuturi de 20 de milioane de euro către Agricover Credit IFN, principala instituţie financiară care oferă servicii de finanţare specializate fermierilor români.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterea productivităţii şi consolidarea sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit 8,8 miliarde de euro în economia ţării prin 449 de proiecte.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)