Update articol:
DESI ESTE ANGAJATUL BERD, DRAGOS ANDREI, FOSTUL CONSILIER AL LUI PONTA, ESTE UNA DIN PROPUNERILE MINISTERULUI ENERGIEI PENTRU CA-UL ELECTRICA

BERD îl propune pe Radu Florescu pentru conducerea Electrica

Electrica

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) l-a propus pe Radu Florescu, Director General al Centrade Cheil, Europa de Sud Est, pentru funcția de administrator Electrica, la alegerile care vor avea loc la Adunarea Generală din 7 februarie.

Acesta este singurul candidat care s-a mai înscris în concurs în perioada 1-7 ianuarie, după ce compania a prelungit termenul limită de înscriere, de la 31 ianuarie.

Până primul termen anunțat, au mai fost înscriși patru candidați. 

Surse apropiate situaţiei ne-au declarat că depunerea candidaturii lui Lucian Isar în 28 decembrie 2018 nu ar fi fost pe placul unora, care au prelungit termenul de depunere a candidaturilor tocmai pentru ca Radu Florescu să apară pe lista candidaţilor.          

Ministerul Energiei i-a înschis în concurs pe Dragoș Andrei, angajat al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, și pe Niculae Havrileț, fost președinte ANRE.

De asemenea, economistul Lucian Isar a fost propus de acționarul Liviu Mitroi, iar consultantul energetic Radu Ioan Puscariu s-a autopropus.

Ministerul Energiei i-a propus pe Niculae Havrileț și pe Dragoș Andrei pentru conducerea Electrica

Oficial, decizia de prelungire a termenului de depunere a candidaturilor pentru CA a fost luată, după ce Willem Schoeber a notificat Societatea cu privire la decizia sa de a demisiona din calitatea de administrator independent.

Dragoş Andrei şi Radu Florescu au fost împreună, acum câţiva ani, şi în Consiliul de Administraţie al TAROM. Dragoş Andrei a fost consilierul fostului premier Victor Ponta .   

Recent, din CA-ul Electrica, a demisionat și președintele Doina Dascălu, pentru a preluat funcția de prim-vicepreședinte la Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar și Arielle Malard de Rothschild.

Durata mandatului administratorilor aleși va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent pozițiilor vacante, respectiv până la 27 aprilie 2022.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Erata - Hotarari AGOA din 29.10.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%

MUNICIPIUL BACAU (BAC26B) (29/10/2020)

Plata cupon 45, rambursare rata principal 44 & calcul rata dobanda pentru cuponul 46

MUNICIPIUL BACAU (BAC26A) (29/10/2020)

Plata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (29/10/2020)

Semnare documente relationate de suplimentarea unui credit sindicalizat