Update articol:

Biden: Trupele americane au fost dislocate în Europa nu să lupte în Ucraina, ci să ne apărăm aliații NATO în cazul în care Putin continuă să se deplaseze spre Vest

România în NATO martie 2004

Președintele Joe Biden și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean în discursul său de marți privind starea Uniunii — dar a reiterat că SUA nu vor desfășura trupe în Ucraina.

„Haideţi fiecare dintre noi, aici, în această seară, în această Cameră, dacă sunteți în stare să stați în picioare, să stați și să trimiteți un semnal inconfundabil Ucrainei și lumii”, a spus el, primind ovații puternice din partea membrilor, mulți dintre ei purtand albastru și galben în sprijinul Ucrainei. Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, a stat lângă prima doamnă Jill Biden, în timp ce camera aplauda, ​​ținând steagul țării sale.

„Noi, Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean”, a spus Biden.

Dar a adăugat:

„Permiteți-mi să fiu clar – forțele noastre nu sunt angajate și nu se vor implica în conflictul cu forțele ruse din Ucraina”, a spus el membrilor Congresului reuniți pentru discursul său privind starea Uniunii. Trupele americane au fost dislocate în Europa nu să lupte în Ucraina, „ci să ne apărăm aliații NATO în cazul în care Putin decide să continue să se deplaseze spre Vest”, a spus el.

În acest scop, am mobilizat forțele terestre americane, escadrile aeriene, dislocarea de nave pentru a proteja țările NATO, inclusiv Polonia, România, Letonia, Lituania și Estonia”, a adăugat el.

Articolul 5 al NATO: Anterior, Biden a spus că SUA vor respecta principiul articolului 5 al NATO, care spune că un atac asupra unei țări NATO este un atac asupra tuturor țărilor membre.

În remarcile de marți, el a promis: „După cum am arătat foarte clar, Statele Unite și Aliații noștri vor apăra fiecare centimetru de teritoriu al țărilor NATO cu toată forța a puterii noastre colective”.

El a adăugat că SUA și aliații săi oferă „mai mult de 1 miliard de dolari în asistență directă Ucrainei”, inclusiv ajutor militar, economic și umanitar.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/06/2023)

Hidroelectrica anunta intentia de listare pe Bursa de Valori Bucuresti

PREFAB SA (PREH) (06/06/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/06/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.05.2023 - 02.06.2023