Update articol:

Bilanțul Impact pentru 2020, aprobat de AGA: venituri în creștere cu 28% din vânzările în proiectele Greenfield Baneasa și Luxuria Residence

Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat situatiile financiare ale Impact Developer & Contractor pentru anul 2020. Bilantul companiei arata venituri in valoare de 42,3 milioane euro, obtinute din vanzarea de locuinte in proiectele Greenfield Baneasa si Luxuria Residence. Acestea sunt in crestere cu 28% fata de anul 2019, reprezentand astfel cel mai bun rezultat din ultimul deceniu al dezvoltatorului, potrivit unui comunicat.

Anul trecut Impact a vandut in total 368 de apartamente (30.864 mp construiti), in cartierul Greenfield Baneasa si in ansamblul upper class Luxuria Residence din zona Expozitiei. Pe langa acestea, dezvoltatorul a incheiat 199 de precontracte de vanzare – cumparare si rezervari, cu o valoare totala de 24,5 milioane euro, care se vor transforma in venituri pe parcursul acestui an si in 2022.

Pentru Impact, 2020 a marcat inceputul expansiunii sale la nivel national, cu misiunea de a construi proiecte rezidentiale sustenabile, care vor oferi o calitate ridicata a locuirii, atestata de certificarea verde BREEAM Excellent.

Dezvoltatorul a demarat la Constanta ansamblul premium Boreal Plus. Situat la 15 minute de plaja si de centrul orasului, proiectul include spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, spatii comerciale, hypermarket Kaufland si gradinita. De asemenea, Impact s-a extins in capitala Moldovei, achizitionand terenul pentru dezvoltarea ansamblului Greenfield Copou, care va fi unul dintre cele mai mari proiecte de cladiri rezidentiale verzi din regiune.

Solutiile de finantare luate in considerare de companie se bazeaza in continuare pe piata de capital, respectiv emisiunea de obligatiuni listate pe piata principala a BVB, cu plasament privat, emiterea de noi actiuni, dar si finantari bancare. Actiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucuresti, capitalizarea bursiera a companiei la finalul anului 2020 ajungand la valoarea de 102 milioane euro. In ultimii 3 ani, valoarea actiunilor companiei a crescut constant, pana la valoarea de 0,39 euro/actiune, cu 28,5% mai mare comparativ cu 2019.

Anul 2020 a reprezentat o oportunitate de a ne consolida pozitia de lider in domeniul dezvoltarilor rezidentiale, in acelasi timp, demonstrand stabilitatea perspectivelor si strategiei companiei pe termen lung. Cererea de locuinte se mentine crescuta in continuare, ceea ce creeaza un context propice pentru a ne accelera expansiunea si a veni in intampinarea clientilor nostri cu proiecte inovatoare, ce ridica standardele actuale de calitate a vietii, arhitectura, design si protejare a mediului inconjurator”, a declarat Tinu Sebesanu, COO Impact Developer & Contractor.

Ca parte a politicii sale de responsabilitate sociala, in 2020 Impact a donat catre Primaria Municipiului Bucuresti un teren de 9.620 mp, impreuna cu proiectul de construire a unei scoli si gradinite publice in cartierul Greenfield, cu scopul de a asigura acces facil la scolarizarea copiilor care locuiesc in zona de nord a capitalei. Valoarea totala a terenului si a proiectului se ridica la 1,75 milioane de euro.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera