Update articol:

Biofarm, a doua companie din farma care se alătură ARIR

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) este încântată să anunțe că Biofarm (BVB: BIO) devine Membru Asociat. Compania Biofarm este unul dintre primii producători de medicamente din România, fiind fondată acum 100 de ani prin fuziunea mai multor firme din domeniul farmaceutic. Acțiunile Biofarm sunt listate la Bursa de Valori București începând cu ianuarie 2005 și sunt încadrate în categoria Premium.

Cătălin Vicol, Director General, Biofarm: ”Credem cu tărie că dialogul permanent cu toți stakeholderii întărește încrederea investitorilor atât în potențialul companiei, cât și în mediul de afaceri în general. Împlinim 100 de ani de existență, 100 de ani în care am acumulat expertiză pentru a continua dezvoltarea companiei și a industriei farma din România. Asocierea cu ARIR subliniază încă o dată dorința noastră de a avea standarde ridicate de guvernanță corporativă, de a îmbunătăți în permanență relația cu investitorii și de a comunica deschis.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR: ”Comunitatea ARIR a câștigat un nou membru valoros – Biofarm. Această nouă asociere arată încrederea de care ne bucurăm în piață și amploarea activităților asociației noastre.

Expertiza companiilor românești din sectorul farma este recunoscută la nivel internațional și ne bucurăm să vedem preocuparea constantă a acestora pentru creșterea vizibilității în piața de capital. Prin proiectele ARIR ne propunem să aducem companiile listate în centrul atenției, să evidențiem potențialul lor și aportul la dezvoltarea economiei din România.”

Biofarm este unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, prezent și la nivel global în 12 țări. Portofoliul său cuprinde peste 200 de produse care acoperă 61 de arii terapeutice, compania poziționându-se pe piață ca cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi. Biofarm este lider de piață pe 11 arii terapeutice, iar mărcile tradiționale precum Colebil, Triferment și Bixtonim sunt prezente în topul celor mai bine vândute produse.

Biofarm se alătură unui grup de elită de companii membre ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Antibiotice, Banca Transilvania, BRK Financial Group, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton – București, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast, Transelectrica și Transgaz.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020