Update articol:

Bitcoin a ajuns la un nou record de peste 65.000 de dolari, după lansarea ETF din SUA

bitcoin jack dorsery https://pixabay.com/

Bitcoin a înregistrat un nou record istoric miercuri, în timp ce investitorii au aplaudat lansarea cu succes a primului ETF cu expunere pe Bitcoin în SUA, potrivit CNBC.

Cea mai mare criptomonedă din lume a urcat cu aproximativ 3%, la 66 361,54 dolari în jurul orei 10:30 a.m. ET, depășind un record anterior de 64 899 dolari, stabilit la mijlocul lunii aprilie.

Comentariile optimiste ale unui trader legendar au stimulat, de asemenea, sentimentul. Investitorul miliardar Paul Tudor Jones consideră criptomonedele o acoperire mai bună împotriva inflației decât aurul.

 

De asemenea, Ethereum a crescut cu peste 5% pentru a reveni peste nivelul de 4.000 $.

ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy, care urmărește contractele futures bitcoin speculând asupra prețului viitor al criptomonedei, a crescut aproape 5% în prima zi de tranzacționare marți.

Nu toată lumea de pe piața criptomonedelor a fost impresionată. Mai mulți investitori bitcoin doresc un ETF care urmărește prețurile spot mai degrabă decât contractele futures. Investitorii începători au fost nevoiți să se confrunte cu termeni precum „contango”, în care prețul futures al unei mărfuri este mai mare decât prețul său spot și „backwardation”, care este în esență opusul.

„Mai multe produse sunt grozave, dar pur și simplu nu văd rostul de a investi în ETF-uri bitcoin bazate pe futures atunci când poţi cumpăra activul pe piața spot,” a declarat Jodie Gunzberg, director general al CoinDesk Index.

„Nu este ca petrolul sau vitele care sunt imposibil de păstrat fizic pentru majoritatea investitorilor. Este mai mult ca aurul care poate fi ușor deținut. Cu excepția faptului că costul seamănă mai mult cu petrolul” , a mai spus Jodie Gunzberg.

Debut istoric la NYSE: primul ETF pe Bitcoin (Tradeville)

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING