Update articol:

Bitcoin a coborât sub 10.000 dolari, pentru scurt timp, după criticile lui Trump 

Sursa coindesk.com

Bitcoin a scăzut brusc luni, după criticile președintelui Donald Trump referitoare la criptomonede, conform CNBC.

Cea mai valoroasă monedă virtuală din lume a scăzut cu aproximativ 10%, până la 10.175 USD, potrivit datelor CoinDesk. Apoi, pentru scurt timp, a scăzut sub 10.000 de dolari

Motivul scăderii nu a fost clar imediat, potrivit CNBC, care notează că aceasta are loc după ce președintele Donald Trump a declarat săptămâna trecută că nu este “un fan al lui Bitcoin și al altor criptocuritate, care nu sunt bani și a căror valoare este foarte volatilă și nu se bazează pe nimic”.

Trump: „Nu sunt un fan Bitcoin și al altor criptomonede, care, de fapt, nu sunt bani, și a căror valoare este foarte volatilă și nu se bazează pe nimic” 

“Activele virtuale nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv traficul de droguri și alte activități ilegale…”, a adăugat Trump.

Acesta a criticat, de asemenea, planurile Facebook de a crea o criptomonedă numită Libra: “În mod similar, «moneda virtuală» Libra a Facebook va avea o fiabilitate și o reputație scăzute. Dacă Facebook și alte companii doresc să devină o bancă, trebuie să obțină o nouă cartă bancară și să se supună tuturor reglementărilor bancare, la fel ca și celelalte bănci, naționale și internaționale. Avem doar o singură monedă reală în SUA și este mai puternică ca niciodată. Este de departe cea mai dominantă monedă de oriunde în lume și va rămâne mereu în acest fel. Se numește Dolarul Statelor Unite!”

Cu toate acestea, Bitcoin este încă cu 160% în urcare față de începutul anului, în ciuda scăderii recente. Analiștii atribuiseră aprecierea monedei digitale în mare parte știrilor potrivit cărora marile companii, precum Facebook,  se implică în spațiul virtual.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/09/2020)

Aprobare Tribunal - fuziune prin absorbtie a companiilor de servicii energetice

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/09/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/09/2020)

Convocare AGOA - 23 (26) octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/09/2020)

Comunicat referitor la AGOA din 12.10.2020