Update articol:

Bitcoin scade sub 30.000 de dolari pentru prima dată în aproape o lună; 90 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în 24 de ore

bitcoin

Bitcoin a scăzut sub 30.000 de dolari pentru prima dată de la 22 iunie, trăgând alte monede digitale în jos, potrivit CNBC.

Aproximativ 90 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în 24 de ore începând cu ora 23:34. ET, conform datelor CoinMarketCap.

Bitcoin a scăzut cu aproape 6%, în timp ce ethereum a scăzut cu 8%, iar XRP a scăzut cu aproape 10%, potrivit datelor CoinDesk.

Căderea bitcoin a venit după o vânzare în masă pe piețele globale. Luni, indicele Dow Jones a avut cea mai rea zi din octombrie anul trecut.

„Au existat vânzări masive pe piețele globale, activele de risc au scăzut peste tot,” a spus Annabelle Huang, partener la firma de servicii financiare Amber Group.

Există „îngrijorări cu privire la calitatea și forța redresării economice” și „activele cu risc mai mare au scăzut, inclusiv cele cu randamente ridicate”, a spus Huang.

De la maximul istoric al bitcoinului de aproape 65.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie, prețul său a scăzut cu peste 50%.

O represiune în China în ceea ce privește tranzacționarea și exploatarea criptomonedelor a afectat prețul bitcoin.

Regiunile majore responsabile pentru extragerea bitcoinului din China au forțat operațiunile să se închidă. Mineritul Bitcoin este un proces cu consum intensiv de energie care facilitează tranzacțiile Bitcoin și creează monede noi.

Banca centrală a Chinei a vorbit și cu companiile de finanțe și fintech, reamintindu-le să nu ofere clienților servicii legate de cripto.

China a interzis schimburile locale de criptomonede în 2017, forțându-le să se deplaseze în larg. Acest lucru nu a împiedicat traderii chinezi să cumpere și să vândă monede digitale. Dar acțiunile dure din acest an din partea autorităților de reglementare chineze au încercat să înrăutățească în continuare restricțiile privind tranzacționarea și mineritul.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (23/07/2021)

Finalizarea achizitiei pachetului majoritar de actiuni Pharmachem Distributie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (23/07/2021)

Informatii cu privire la perioada inchisa tranzactionarii: 2 - 31 august 2021

VRANCART SA (VNC24) (23/07/2021)

Rata dobanda cupon nr. 19

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 05.07.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (23/07/2021)

EVERGENT Investments a vandut integral detinerea la Agricola International SA