Update articol:

Blinken și Borrell promit să prezinte „un front transatlantic unit”, după discuțiile cu Rusia

Josep Borrell Sursa foto: Twitter

Șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, și secretarul de stat american Antony Blinken au convenit sâmbătă să se coordoneze îndeaproape în ceea ce serviciul de acțiune externă al UE a numit încercări ale Rusiei de a redefini aranjamentele de securitate în Europa.

Un comunicat al biroului lui Josep Borrell precizează: “Coordonarea strânsă dintre Uniunea Europeană și Statele Unite cu privire la evoluțiile recente legate de Rusia și Ucraina continuă la cel mai înalt nivel.

După discuțiile informale ale miniștrilor de Externe și ai Apărării din statele membre UE săptămâna aceasta la Brest (Franța), Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă și de Securitate și Vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell a vorbit sâmbătă  cu secretarul de stat al SUA Antony J. Blinken.

Ei au discutat despre consolidarea militară a Rusiei în jurul Ucrainei și s-au informat reciproc despre ultimele angajamente diplomatice în jurul încercărilor Rusiei de a redefini aranjamentele de securitate în Europa.

Înaltul Reprezentant Borrell și secretarul Blinken au respins inițiativa Rusiei de a reconstrui sferele de influență în Europa și și-au subliniat determinarea de a continua consultările intense cu privire la aceasta și alte probleme între SUA și UE – prezentând un front transatlantic puternic, clar și unit.

Înaltul Reprezentant Borrell și secretarul Blinken au reafirmat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și au subliniat necesitatea ca Rusia să detensioneze și să pună în aplicare pe deplin acordurile de la Minsk. Ei au analizat pregătirile în curs privind măsuri descurajatoare și a unei reacții internaționale puternice cu consecințe masive pentru Rusia în cazul oricărei agresiuni ulterioare împotriva Ucrainei.

Ei au susținut, de asemenea, că UE și SUA rămân deschise dialogului cu Rusia, dar niciodată în detrimentul libertății, suveranității, independenței membrilor comunității transatlantice și a partenerilor acestora sau în detrimentul respectării valorilor fundamentale și obligațiilor internaționale relevante.

Miniștrii de externe ai statelor membre UE au convenit vineri, la Brest, să consolideze în continuare coordonarea cu Statele Unite, cu NATO și să consolideze cooperarea Uniunii Europene în cadrul OSCE și au însărcinat HRVP să coordoneze aceste activități”.

 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014