Update articol:

Blinken spune că SUA lucrează cu aliații europeni pentru a analiza „perspectiva” de a interzice importurile de petrol rusești

Antony Blinken Antony Blinken/ Sursa foto://twitter.com/SecBlinken

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat duminică că SUA lucrează cu aliații săi din Europa pentru a analiza posibilitatea interzicerii importurilor de petrol rusești, în efortul de a pedepsi în continuare Rusia pentru invazia neprovocată a Ucrainei, scrie CNN.

„Când vine vorba de petrol, petrol rusesc, am vorbit ieri la telefon cu Președintele și alți membri ai Cabinetului exact pe acest subiect, iar acum discutăm cu partenerii și aliații noștri europeni pentru a analiza într-un mod coordonat perspectiva de a interzice importul de petrol rusesc, asigurându-ne în același timp că există încă o aprovizionare adecvată de petrol pe piețele mondiale”, a spus el lui Jake Tapper de la CNN.

„Aceasta este o discuție foarte activă în timp ce vorbim”, a adăugat Blinken.

SUA au anunțat deja o serie de sancțiuni împotriva Rusiei și a președintelui Vladimir Putin de la invazia neprovocată de către Rusia a Ucrainei. Dar pasul fără precedent de a sancționa exporturile de petrol ar duce probabil la creșterea vertiginoasă a prețurilor, dând o lovitură dureroasă consumatorilor din întreaga lume, deoarece Rusia este cel de-al doilea producător de petrol la nivel mondial.

Deși SUA consumă foarte puțin petrol rusesc — importurile de petrol din Rusia s-au ridicat la doar 90.000 de barili pe zi în decembrie — piața globală interconectată înseamnă că șocurile de aprovizionare într-o parte a lumii pot afecta prețurile peste tot.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM