Update articol:

Bode, despre anunţul Opoziţiei: Nu ar fi prima moţiune; de abia aştept să prezint ceea ce a făcut MAI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat cu privire la depunerea unei moţiuni simple împotriva sa că nu ar fi primul astfel de demers şi că abia aşteaptă să explice opiniei publice ceea ce a făcut ministerul pentru ca dosarul aderării la Schengen să ajungă pe masa Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne.

“Nu ar fi prima moţiune. De abia aştept să prezint opiniei publice tot ceea ce a făcut MAI pentru ca această decizie să ajungă la vot pe masa Consiliului JAI, unde votul este unul eminamente politic. De 11 ani, Guvernul României – MAI – investeşte şi a investit peste un miliard de euro în dotări, în echipamente, în tehnologii noi, a pregătit peste 60.000 de specialişti la centrul nostru de pregătire de la Buzău – centru de pregătire Schengen, a primit vizita de evaluare voluntară a 25 de specialişti în perioada 9-12 octombrie anul acesta, a primit vizita de evaluare a specialiştilor din Olanda. Toate aceste evaluări au ieşit impecabile şi comunicarea Comisiei a fost foarte clară: România respectă toate condiţionalităţile tehnice impuse de acquis-ul Schengen. Mai mult, au fost date exemple de bune practici, structurile MAI şi-au făcut datoria şi dacă am fost ieri în postura de a se lua o decizie favorabilă României a fost şi datorită profesionalismului angajaţilor MAI”, a spus Bode, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, întrebat despre moţiunea pregătită de Opoziţie şi dacă va face un pas în spate, potrivit Agerpres.

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, vineri, că parlamentarii partidului pe care îl conduce şi USR vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, “pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”.

“Am decis ca parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, să depunem luni o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen. Nu poate rămâne fără niciun fel de consecinţă acest rateu major al coaliţiei PSD-PNL şi normal ar fi fost să vină de la sine demisia/demiterea actualului ministru de Interne”, a scris Orban, pe Facebook.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Incetarea temporara unei parti substantiale a activitatii societatii

Sphera Franchise Group (SFG) (31/01/2023)

Raport auditor S2 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)

TERAPLAST SA (TRP) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022