Update articol:

Bode: Mă supun evaluării instituţionale în orice moment; astfel de discuţii slăbesc puterea unor instituţii

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi că se va supune evaluării instituţionale în orice moment, menţionând, însă, că, în opinia sa, astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în aceste momente.

“Această procedură nu face decât să şubrezească puterea unor instituţii fundamentale în arhitectura statului român. În ceea ce priveşte MAI, noi ştim ce avem de făcut. Sunt un om de partid, sunt conştient de obligaţiile pe care le am faţă de români, faţă de cei care m-au învestit cu încredere acolo. Mă supun evaluării instituţionale, constituţionale în orice moment, însă, în opinia mea, astfel de discuţii nu fac decât să slăbească puterea unor instituţii în aceste momente”, a afirmat Lucian Bode, înaintea şedinţei conducerii PNL, potrivit Agerpres.

El a spus că prim-ministrul trebuie să răspundă dacă este mulţumit de activitatea miniştrilor.

“Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început şi care este finalitatea ei”, a adăugat Lucian Bode.

Întrebat ce are să-i reproşeze liderului PNL, Florin Cîţu, Bode a răspuns: “Nimic. Nu s-a pus problema în acest sens. (…) Numele meu a fost vehiculat şi acest lucru nu face decât să genereze anumite discuţii în interiorul MAI, pe de o parte, şi în relaţia de parteneriat pe care MAI o are cu foarte multe structuri”.

Lucian Bode a vorbit şi despre şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare.

“Eu am fost invitat acolo să prezint, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Afacerilor Interne, care este stadiul îndeplinirii obligaţiilor negociate politic în legătură cu MAI, mai exact în legătură cu Instituţia prefectului. Noi, în acest moment, avem un singur prefect negociat pe actuala formulă politică şi care nu este numit, dar nu din vina noastră, respectiv noi propunem secretarii generali către prim-ministru, am prezentat situaţia la zi cu aceste propuneri. Alte discuţii legate de îndeplinirea obiectivelor MAI, programul de guvernare sau alte lucruri care ţin de nemulţumirea cuiva nu au fost discutate”, a explicat Bode.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER