Update articol:

Cîţu: Evaluarea miniştrilor nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni

Florin Citu

Evaluarea miniştrilor Cabinetului Ciucă în coaliţia de guvernare nu trebuie să fie “o surpriză”, a declarat, luni, preşedintele PNL, Florin Cîţu, care a precizat că unul dintre criterii va fi implementarea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

El a subliniat că trebuie luate măsuri pentru a se asigura o revenire a economiei, adăugând că, în opinia sa, aceasta este administrată “suboptimal”.

“Se face această evaluare, nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Am spus de atâtea ori şi când eram premier că fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţele Guvernului. Mă interesează, în primul rând, e adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit: în primul rând, implementarea reformelor din PNRR şi i-am anunţat de fiecare dată pe toţi miniştrii că eu nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem face o anumită reformă sau alta. În acelaşi timp, iarăşi e important, mie mi se pare că economia este administrată suboptimal. Important e ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc. Dacă vrem să avem o revenire a economiei trebuie să luăm măsurile bune de acum”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a menţionat că evaluarea miniştrilor se face periodic.

“Pe mine mă interesează ca PNL să aibă o performanţă bună şi m-am uitat la câteva sondaje, astăzi puteam să fim mult mai sus dacă nu ar fi existat câteva sincope în ultimele trei luni de zile. Bineînţeles, mă interesează ca Guvenul României să performeze. Eu cred că lucrurile acestea trebuie să fie făcute de toată lumea transparent, eficient, pentru că până la urmă suntem aici pentru a face viaţa românilor mai bună”, a susţinut Florin Cîţu.

El a spus că, deocamdată, nu se poate vorbi despre remanieri de miniştri.

Liderii coaliţiei au o şedinţă luni, în care se va face evaluarea miniştrilor din Cabinetul condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă. Şedinţa coaliţiei de guvernare privind evaluarea are loc începând cu ora 13,00, la Palatul Parlamentului.