Update articol:

Bode: Măsuri asigurătorii de 700 milioane lei, în combaterea criminalităţii economico-financiare

Bode Sursa foto: Facebook

Poliţiştii şi procurorii au instituit, în 2020, măsuri asigurătorii în valoare de aproape 700 de milioane de lei în domeniul combaterii criminalităţii economico-financiare, iar strict pe evaziune fiscală, valoarea bunurilor indisponibilizate a fost de peste 290 de milioane, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, cu ocazia bilanţului MAI pe anul trecut.

“Am solicitat în continuare o atenţie sporită în acest domeniu, cu atât mai mult cu cât prin implicaţiile avute, criminalitatea economico-financiară afectează în mod grav bugetul general consolidat, mai ales în această perioadă, în care ne-am propus multe investiţii şi redresare economică”, a spus Bode, citat de Agerpres.

 

El a arătat că, pentru contracararea criminalităţii organizate, s-au desfăşurat, sub coordonarea DIICOT ori prin activităţi proprii, 1.500 de acţiuni operative, fiind destructurate 129 grupuri organizate formate din peste 1.000 de persoane, care au fost şi trimise în judecată.

“În urma acestor acţiuni, au fost confiscate importante sume de bani şi bunuri şi au fost instituite sechestre asigurătorii asupra a 331 imobile şi 333 autoturisme”, a mai spus Bode.

Din punctul de vedere al evoluţiei fenomenului infracţional, el a precizat faptul că infracţionalitatea a fost în scădere cu 12% faţă de 2019, fiind cea mai mică valoare din ultimii 11 ani.

“Scăderi importante au fost înregistrate şi în ceea ce priveşte infracţionalitatea stradală, infracţiunile grave comise cu violenţă, infracţiunile contra patrimoniului”, a afirmat Bode.

BVB | Știri BVB