Update articol:

Bogdan Badea:  Ce investitor mai vine la listarea Hidroelectrica când Apele Române vor să crească preţul cu 25% sau când ANRE vrea se ne ia 1-1,5 miliarde din venituri prin preţ reglementat?

Cred că e nevoie să băgăm picioarele în apă rece, să facem o analiză serioasă a ceea ce s-a întâmplat în sectorul energetic şi resorturile care au condus la situaţia actuală în acest domeniu pentru că nu mai putem continua în acest fel, susţine Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica. 

Acesta a precizat:  “Sincer să fiu, eu nu ştiu în acest moment de ce să mai ţin cont, guvernul spune abrogăm OUG 114, ieri am constatat că avem de dat cam toata producţia de energie Hidroelectrica la preţ reglementat, anul viitor, sub masca aşa zisului calendar de dereglementare, în condiţiile în care ne pregătim de listare, în condiţiile în care suntem angrenaţi în cumpărarea unor active (n.r. activele CEZ). Ne bazam pe nişte venituri şi pe ceea ce a reuşit să faca Hidroelectrica în ultimii ani , iar acum ne întrebăm acum dacă mai putem să facem acest lucru. 

Ce investitor mai vine la o listare a Hidroelectrica când Apele Române spun că vor să crească preţul cu 25%, ce investitor mai vine la Hidroelectrica în momentul în care îi spunem că veniturile companiei se vor diminua cu circa 1-1,5 miliarde de lei, în condiţiile în care îi spui că există nişte probleme cu reglementarea (n.r. Calendarul de dereglementare va fi etapizat între ianuarie 2020 și 1 iulie 2021, astfel încât să se ajungă la o scădere a cantităților de energie livrate la preț reglementat de Hidroelectrica și Nuclear-electrica Furnizorilor de Ultimă Instanță (FUI), pentru a asigura consumul populației. Practic, cele două companii vor păstra 40% din producție pentru asigurarea acestui consum). Am făcut nişte scenarii, deocamdată a apărut doar metodologia în dezbatere publică. Sigur că au fost nişte discuţii şi am fost invitaţi şi noi la o dezbatere publică despre această metodologie.

Am atras atenţia că aşa cum se gândită această metodologie nu va face decât să creeze distorsiuni suplimentare în piaţă. Am participat, ne-am expus punctul de vedere, am venit cu soluţii pentru a nu creşte preţul la consumatorul final. 

Noi am propus, noi am auzit; e precum vorba: câinii latră, ursul trece”. 

Bogdan Badea, Hidroelectrica: Avem din ce în ce mai puţini plătitori la bugetul de stat şi mai multe autorităţi hămesite; la ora actuală, cel mai bun angajator este statul, prin diversele instituţii pe are le are

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative