Update articol:

Bogdan Badea, Hidroelectrica: Privesc cu ingrijorare propunerile ANRE de liberalizare; Este vreo strategie ca Hidroelectrica să reintre în insolvență?

Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica, s-a arătat extrem de îngrijorat de propunerile ANRE de liberalizare a pieței energiei, întrebându-se dacă este o strategie ca Hidroelectrica să reintre în insolvență.

El a spus, la conferința Focus Energetic: “Sunt extrem de ingrijorat. În ianuarie, Hidroelectrica și Nuclearelectrica trebuie să suporte tot consumul reglementat. Nu ne-a spus nimeni care va fi ponderea și profilarea pe luni, pe ore.”

El a mentionat ca, in ultimii doi ani, Hidroelectrica a tinut sistemul in picioare, in mod real.

”Prin aceste reglementări, Hidroelectrica va fi în situația să cumpere din piață ca să dea în reglementat. Nu vom face acest lucru. Vom ataca cu toate mijloacele legale acest ordin. Nu e normal. ”

ANRE a elaborat și supus consultării publice două proiecte de ordin: pentru aprobarea metodologiei de stabilire a prețurilor pentru energia electrică vândută de producătorii de bază pe contracte reglementate și a cantităților de energie din contractile reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanță; pentru aprobarea metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate și a prețurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților finali.

Proiectele prevăd reducerea cantităţilor de energie către furnizorii de ultimă instanţă la 60% de la 1 ianuarie 2020, la 40% de la 1 iulie 2020 şi la 20% de la 1 ianuarie 2021, urmând ca de la 1 iulie 2021, piaţa să fie complet liberalizată.

In curs de actualizare

Cea de-a XXXII-a ediție a Conferințelor FOCUS ENERGETIC (partea 2)

(Partea 2)La dezbaterea privind „Provocările iernii 2019 – 2020 pentru sistemul energetic naţional”, ce are loc pe 15 noiembrie, și-au anunțat participarea Dl Virgil POPESCU – Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Dl. Dumitru CHIRIȚĂ – Preşedinte ANRE, Dna Florinela GEORGESCU – Director Executiv ANM, Dl. Niculae HAVRILEȚ – Membru CA Romgaz, Dna Corina POPESCU – Director General Electrica, Dl. Petre STROE – Director General MET România, Dna Anca DRAGU – Director General Adjunct E.ON România, Dl. Bogdan BADEA – Preşedinte Directorat Hidroelectrica, Dl. Virgiliu IVAN – Membru Directorat Transelectrica și Dl. Claudiu CREȚU – Administrator special ELCEN.

Publicată de Focus Energetic pe Vineri, 15 noiembrie 2019

ANRE a lansat în dezbatere două proiecte privind liberalizarea pieței de energie

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019