Update articol:
Reacţie la acuzaţiile apărute în mass-media

Bogdan Glăvan, FRC: “Sunt ținta unui noian de calomnii. Anticipam asta. Toți cei care vor să schimbe ceva în administrație sau în entitățile publice sunt mânjiți cu noroi, sunt discreditați sau asasinați mediatic”

Foto Facebook Foto Facebook

Toți cei care vor să schimbe ceva în administrație sau în entitățile publice sunt mânjiți cu noroi, sunt discreditați sau asasinați mediatic, spune Bogdan Glăvan, consilierul economic în PNL al premierului Ludovic Orban, acum şef al Fondului Român de Contragarantare, care reacţionează la acuzaţiile unor foşti angajaţi ai FRC. 

Foști angajați FRC, recent disponibilizați, au reclamat, prin mass-media, modul în care, cu sprijin politic, Bogdan Glăvan şi partenera sa de viață și de business, Flavia Anghel, au ajuns la conducerea FRC.  

Bogdan Glăvan a spus: “Am ajuns să conduc (provizoriu) o companie de stat și mă ghidez fix după principiile pe care le-am respectat și promovat toată viața: respectul față de lege și prudență în cheltuirea banilor. Am descoperit nereguli și încerc să le remediez. Fac o mini-reformă.
Urmarea? O mini-mineriadă. De câteva zile sunt ținta unui noian de calomnii. Anticipam asta. Toți cei care vor să schimbe ceva în administrație sau în entitățile publice sunt mânjiți cu noroi, sunt discreditați sau asasinați mediatic. Acesta este motivul pentru care numeroși oameni decenți stau deoparte și nu se implică în politică: nu au chef de presiuni, nu vor să ajungă subiectul unor scandaluri, realizează că este foarte greu să își pună ideile în practică din cauza imensei rezistențe la schimbare. Acesta este, de fapt, motivul pentru care România se modernizează lent: sistemul îi descurajează pe oamenii buni să participe la administrarea treburilor publice.
Deoarece am încredere în administrația actuală și, la rândul meu, beneficiez de încrederea unor oameni care vor să primenească lucrurile, mi-am asumat această funcție. Cu toată responsabilitatea.
Ca să n-o mai lungesc, iată, am ajuns să îmi iau porția de ocăruri și atacuri abjecte. Aceste calomnii și referiri indecente la viața privată produc un prejudiciu serios de imagine și îi afectează și pe alții, nu doar pe mine. Îmi rezerv dreptul de a mă apăra civilizat, cu mijloace legale.
În rest, vă garantez că în acest colțișor de lume în care iau decizii, câtă vreme voi putea lua decizii, voi veghea ca fondurile publice, adică banii dvs., să nu mai fie risipiți”.

Un articol publicat de libertatea.ro spune că, în martie, cuplul Glăvan – Anghel a participat la un concurs pentru ocuparea a două posturi în Directoratul FRC, remunerate cu circa 15.000 de lei net lunar plus alte beneficii financiare.

Conform publicaţiei, cei doi au fost colegi de cancelarie aproape 20 de ani la Universitatea Româno-Americană, sunt parteneri de viață și coacționari într-o companie producătoare de bere. 

Foști angajați disponibilizați zilele trecute, s-au revoltat din cauza abuzurilor comise de Glăvan pentru a se autoimpune în fruntea Fondului, cu sprijin PNL, se arată în articol.

”S-a lăudat că e susținut de ministrul Câțu”, spun contestatarii, care au trimis o scrisoare deschisă și au înaintat și o plângere la DNA. Aceştia mai acuză lipsa totală de expertiză în domeniu a cuplului Glăvan – Anghel și arată că implementarea peste noapte a unei noi organigrame a avut drept scop doar să scape de angajații incomozi, fără să țină cont de nivelul lor ridicat de pregătire: “Faptele și modul de acțiune denotă o rapacitate și o lăcomie caracteristică speciilor din regnul animal nedomesticit”.

Foştii angajaţi afirmă că Glăvan a gestionat dezastruos perioada pandemiei, organizând concursuri pentru a angaja favoriți și nesocotind apariția cazurilor de COVID-19 în FRC. Libertatea.ro spune că una dintre persoanele infectate, directoarea Andreia Surcel, a stat 10 zile la terapie intensivă la Spitalul ”Monza”, iar în acest timp s-a trezit dată afară de Glăvan, pe care-l contrase pe subiecte profesionale. 

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (27/01/2023)

Infiintare Comitet de Guvernanta Climatica si Politici Publice

PROMATERIS S.A. (PPL) (27/01/2023)

Perioada inchisa tranzactionare