Update articol:

Bombardier discută o fuziune cu Alstom pentru divizia sa de trenuri

Producătorul canadian de trenuri, garnituri de metrou şi avioane, Bombardier Inc., analizează o posibilă fuziune a operaţiunilor sale feroviare cu rivalul francez Alstom SA, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea discuţiilor.

Potrivit surselor citate de Agerpres, , în ultimele luni, cele două companii au purtat discuţii preliminare pentru o tranzacţie în domeniul feroviar. Cu toate acestea, o fuziune între Bombardier şi Alstom, producătorul trenurilor de mare viteză TGV, va fi spusă analizei autorităţilor de reglementare a concurenţei. În plus, o tranzacţie în domeniul feroviar este doar una din opţiunile analizate de compania canadiană pentru stabilizarea portofoliului, care include şi avioane de afaceri, au adăugat sursele.

O eventuală preluare a afacerilor Bombardier în domeniul trenurilor de către Alstom ar reprezenta ultima încercare a unuia din cei mai mari producători mondiali de trenuri de a contracara competiţia în creştere venită din China. În anul 2017, Bombardier a purtat discuţii vizând combinarea operaţiunilor sale în domeniul trenurilor cu rivalul german Siemens AG, însă la final grupul german a optat pentru o tranzacţie cu rivalul francez Alstom. Însă în luna februarie 2019, Uniunea Europeană a blocat fuziunea Alstom-Siemens, care ar fi dat naştere unui campion european, în pofida avertismentelor cu privire la ameninţarea concurenţei chineze.

Analiştii citaţi de Bloomberg sunt de părere că este puţin probabil ca Alstom să fie interesat de o fuziune cu Bombardier din motive ce ţin de concurenţă. “Veniturile sunt similare iar o fuziune ar crea o concentrare semnificativă a vânzărilor în sectorul european de material rulant, comparabilă cu afacerea respinsă recent dintre Alstom şi Siemens”, a declarat Mustafa Okur, analist la Bloomberg Intelligence.

În 2018, compania canadiană a generat vânzări în valoare de opt miliarde de euro pe piaţa echipamentelor de transport feroviar, în timp ce Alstom a ajuns la o cifră de afaceri de 8,1 miliarde euro în ultimul exerciţiu financiar.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera