Update articol:

Boris Johnson, în vizită în Arabia Saudită; premierul britanic îndeamnă Occidentul să pună capăt „dependenței” de combustibilul rusesc

Boris Johnson Boris Johnson

Boris Johnson a îndemnat Occidentul să pună capăt „dependenței” de combustibilul rusesc, în timp ce se îndreaptă spre Arabia Saudită, într-un impuls pentru creșterea producției de petrol, potrivit The Guardian.

Într-un articol pentru Daily Telegraph, premierul Marii Britanii a spus că liderii occidentali au făcut o „greșeală teribilă” lăsând președintelui Vladimir Putin „să scape” cu anexarea Crimeei în 2014 și devenind mai dependenți de sursele de energie ruse.

Premierul Boris Johnson va călători în Arabia Saudită marți seara, în ciuda protestelor legate de execuția de către regim a 81 de bărbați sâmbătă. Johnson va purta discuții cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman în speranța că Arabia Saudită își poate crește producția de petrol și gaze pentru a compensa dependența faţă de Rusia.

Johnson a spus că „dependența” Occidentului de combustibilul rus l-a „încurajat” pe Putin să bombardeze civili în timpul invaziei sale în Ucraina, profitând în același timp de creșterea prețurilor la petrol și gaze la nivel mondial.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022