Update articol:

Borrell: UE nu intenționează să retragă familiile diplomaților din Ucraina

Foto Facebook Foto Facebook

Uniunea Europeană nu intenționează să retragă familiile diplomaților din Ucraina în acest moment, a declarat luni șeful UE pentru politică externă Josep Borrell, după ce Washingtonul a anunțat o astfel de mișcare, subliniind că un atac militar al Rusiei ar putea avea loc oricând, potrivit Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat duminică că le ordonă membrilor familiei diplomaților să părăsească Ucraina, în unul dintre cele mai clare semne de până acum că oficialii americani se pregătesc pentru o mișcare agresivă a Rusiei în regiune. 

“Nu vom face același lucru pentru că nu cunoaștem niciun motiv anume. Dar secretarul (de stat al SUA) Antony Blinken ne va informa”, a declarat Borrell reporterilor la sosirea la o întâlnire cu omologii săi din UE, la care Blinken este de așteptat să se alăture online în jurul orei 1400 GMT.

Tensiunile în Ucraina au crescut de luni de zile după ce Kremlinul a adunat aproximativ 100.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei.

„Negocierile sunt în desfășurare”, a spus Borrell, adăugând că nu vede niciun motiv să părăsească Ucraina „cu excepția cazului în care secretarul Blinken ne oferă o informație care justifică o mișcare”.

Miniștrii de externe ai UE sunt așteptați să emită un avertisment Rusiei cu privire la acumularea de trupe la granița cu Ucraina.

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014