Update articol:

Bosch se aşteaptă la un declin mai accentuat al producţiei auto în 2019

Sursa foto: bosch-presse.de

Grupul german Robert Bosch şi-au înrăutăţit estimările privind producţia auto în acest an, previzionând un declin de 5%, faţă de o scădere de 3% prognozată anterior, a anunţat directorul financiar Stefan Asenkerschbaumer, transmite Reuters.

Bosch este cel mai mare furnizor de de componente auto şi de tehnologie în domeniul motoarelor diesel, printre ai cărui clienţi se află cei mai importanţi producători auto globali, de la Volkswagen AG la General Motors şi Fiat Chrysler (FCA).

Din cauza declinului mai accentuat al producţiei, Bosch nu va putea atinge marja de profit de 7% înregistrată în 2018, a declarat Stefan Asenkerschbaumer, într-un interviu acordat publicaţiei Boersen-Zeitung, potrivit Agerpres.

Compania estima o creştere a veniturilor şi a marjei de profit de 6% – 7% în acest an.

“Nu vom putea repeta marja ridicată de profit înregistrată anul trecut, ţinând cont de actualele evoluţii ale veniturilor”. Cred că producţia auto va stagna în următorii tei ani, a afirmat directorul financiar.

Până în 2025, Bosch se aşteaptă să genereze venituri de cinci miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari) de pe urma maşinilor electrice, pe fondul creşterii solide pe acest segment, în special în China, a explicat Asenkerschbaumer.

Deja Bosch furnizează componente pentru mai mult de un milion de vehicule electrice.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. 

De asemenea, Bosch construieşte în oraşul Simeria o fabrică de maşini de spălat, cu o capacitate de un milion de unităţi pe an. Investiţia în acest proiect este evaluată la aproximativ 110 milioane de euro. 

BVB | Știri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/07/2022)

Solicitare completare ordine de zi AGA 29.07(01.08).2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (07/07/2022)

Raportare detineri sub pragul de 10% din totalul drepturilor de vot

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021