Update articol:

BRD finanţează FC Viitorul cu peste 3,5 milioane de euro, pentru implementarea proiectelor de investiţii vizând dezvoltarea Academiei Gheorghe Hagi

Pe parcursul anului 2020, BRD și FC Viitorul Constanța au semnat contracte pentru facilități de credit în valoare de peste 3,5 milioane EUR, destinate atât finanțării proiectelor de investiții, cât și derulării în condiții optime a activității curente a companiei.

Astfel, finanțarea în sumă de aproximativ 3 milioane EUR a vizat proiectul de modernizare și extindere a centrului de pregatire sportivă „Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, care are ca obiectiv extinderea cu spații destinate cazării juniorilor, antrenamentelor și recuperării, precum și cu o zonă administrativă nouă.

Recent, banca a acordat companiei și un alt credit, în valoare de 2,5 milioane RON, pentru capital de lucru, prin programul „IMM Invest”.

”Acest proiect de investiții marchează încă o etapă în parteneriatul nostru cu FC Viitorul și cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” – unul dintre reperele europene în materie de educare, formare și lansare a tinerilor fotbaliști în sportul profesionist. Suntem mândri să însoțim de peste zece ani Academia si Clubul, chiar de la începutul proiectului, în drumul lor către performanță atât în sport, cât și în business”, a spus Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonator al polului Corporate.

”Suntem mulțumiți că am găsit în BRD Société Générale un partener vizionar, care finanțează dezvoltarea la un nivel competitiv internațional a capacităților de cantonament din cadrul Centrului de pregatire sportivă „Academia Gheorghe Hagi”. Este foarte important pentru noi să definitivăm anul viitor prima etapă din ceea va deveni unul dintre cele mai performante complexuri sportive din Europa Centrală și de Est, destinate formării și pregătirii viitorilor fotbaliști de succes pe plan internațional”, a declarat Gheorghe Popescu, Președintele clubului FC Viitorul Constanța.

Fondată în anul 2009, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” este cel mai mare proiect fotbalistic din sud-estul Europei. În același timp, Academia este, în ultimul deceniu, cea mai importantă pepinieră din România de tineri jucători valoroși promovați la echipele naționale de seniori și juniori, precum și principalul furnizor al clubului de prima ligă, FC Viitorul Constanța, a cărui echipă de seniori a dobândit titlul de campioană a României în anul 2017, precum și pe cele de câștigătoare a Cupei și Supercupei României în 2019.

BRD Groupe Société Générale este o bancă de top pe piața creditelor acordate clientelei de companii locale și multinaționale și cel mai mare jucător pe piața românească a factoringului. BRD operează o reţea de 625 de unități și are o poziție de lider pe piața cardurilor, cu aproximativ 2,41 milioane de carduri, 30.000 de POS-uri și aproape 1.500 de ATM-uri. Activele totale ale băncii însumau, la finalul lunii iunie 2020, 58,39 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 138.000 de angajaţi în 62 de ţări şi peste 29 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

 

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023