Update articol:

BRK Financial Group a început activitatea de Market Maker pentru acţiunile OMV Petrom

BRK Financial Group (BRK), singura firma de brokeraj listată la Bursa de Valori Bucureşti, a început marţi activitatea de Market Maker pentru acţiunile OMV Petrom, informează BVB.

Conform unui comunicat al bursei, BRK Financial Group va furniza ordine de cumpărare şi vânzare pentru minimum 250.000 de acţiuni OMV Petrom, cantitatea fiind de zece ori mai mare decât volumul minim de 25.000 de acţiuni OMV Petrom prevăzut în Programul pilot pentru Market Makeri la BVB.

Acţiunile OMV Petrom beneficiază de serviciile de market making furnizate şi de Wood&Company Financial Services (Market Makerul Emitentului) şi, respectiv, de Raiffeisen Centrobank AG (Market Maker).

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW, potrivit Agerpres.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 de benzinării, sub două branduri – OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 7%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi pe Bursa de Valori Londra.

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014