Update articol:

BRK Financial Group a trecut pe profit în 2019, încheind anul cu un câștig de 8,1 milioane lei

*Monica Ivan: Vom contribui in mod activ la mentinerea statutului de piata emergenta prin oferirea de lichiditate pentru emitentii listati, actionand ca market maker

BRK Financial Group (BRK) a trecut pe profit în 2019, încheind anul cu un câștig de 8,1 milioane lei, față de o pierdere de 2,8 milioane lei, în 2018, arată datele preliminare publicate astăzi. 

Compania a înregistrat venituri din activități continue de 21,4 milioane lei, de 2,7 ori mai mari față de 2018.

BRK a avut venituri din comisioane si activitati conexe de 2,9 milioane lei, față de 3,1 milioane lei, în 2018. O creștere semnificativă a fost la capitolul Castiguri nete financiare alte decat dividende, de la 2,1 milioane lei, în 2018, la 13,6 milioane lei, în 2019.

Monica Ivan, directorul general al BRK, ne-a spus: “Rezultatele financiare preliminare pentru anul 2019 ne ofera increderea ca am pornit pe un drum al reconstructiei companiei iar din perspectiva serviciilor ne-am propus sa actionam ca un broker de top pentru retail, bazat pe sisteme informatice si procese simple, robuste si sa acoperim toata gama serviciilor de retail si intermediere, administrare de portofoliu, oferirea de conturi in marja,  bazate pe servicii standardizate  si  personal specializat care sa ofere servicii la nivelul celor mai inalte standard pentru clienti.

Vizam ca relatia cu investitorii va fi la standarde ridicate de bune practici. 

Pe de alta parte, din perspectiva noastra de firma de investitii ne dorim ca operatiunile de finantare si emisiunile de obligatiuni si actiuni sa fie realizate in primul rand in beneficiul clientilor corporativi, parteneri ai nostrl in astfel de operatiuni.

Vom contribui in mod activ la mentinerea statutului de piata emergenta prin oferirea de lichiditate pentru emitentii listati, actionand ca market maker si vom continua pe linia de inovare a produselor si serviciilor bursiere”.

Strategia companiei adoptata de Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie 2019 a statutat ca orientarea principala este cea de firma de investitii preocupata de un nivel ridicat de performanta a fondurilor proprii, pe trei directii strategice: investitiile in tehnologie inovatoare si IT, emisiunea de produse structurate pe pietele de capital din estul Europei, precum si investitiile proprii pe piete reglementate, arata presedintele companiei, Nicolae Gherguș, în raportul anual preliminar.

In plan secundar, BRK este obligata fata de clienti si actionari sa isi consolideze pozitia de intermediar de top pe segmentul de retail, continuand strategia de a deveni un ”hipermarket” financiar complet, cu prestare de servicii de intermediere, administrare de portofoliu, finante corporative si orice alte servicii de investitii create in intampinarea nevoilor pietei, potrivit acestuia.

Anul 2019 a adus redefinirea structurii organizationale in raport cu strategia adoptata, prin configurarea a doua departamente productive distincte, avand fiecare conduceri experimentate dar si beneficiile personalului tanar si ambitios, precum si prin reconfigurarea strategiei IT a companiei, orientata catre sisteme informatice stabile si fiabile.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii