Update articol:

BRK susține lichiditatea acțiunilor BVB prin începerea activității de Market Maker al Emitentului din 5 iulie

parteneriat bvb anis

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), companie listata pe propria piata din 2010, va beneficia din 5 iulie de serviciile de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la bursa. BRK devine astfel primul market maker al emitentului pentru actiunile BVB. In total, un numar de 11 instrumente financiare listate la bursa (zece emisiuni de actiuni si o emisiune de obligatiuni) beneficiaza de serviciul de market maker al emitentului, potrivit unui comunicat.

„Bursa de Valori Bucuresti a promovat intotdeauna utilitatea serviciilor de market making pentru sustinerea lichiditatii actiunilor listate, iar astazi isi reafirma aceasta optiune prin desemnarea unui Market Maker al Emitentului chiar pentru actiunea BVB. Suntem increzatori ca acest nou parteneriat va aduce un nou suflu tranzactionarii cu actiunile BVB si va creste lichiditatea pentru noi ca emitent. Suntem direct interesati de evolutia actiunii BVB la bursa, precum si de cresterea interesului investitorilor pentru actiunea BVB”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group in baza unui contract semnat cu Bursa de Valori Bucuresti. BRK devine astfel market maker al emitentului pentru noua instrumentele financiare: actiunile Bursei de Valori Bucuresti, Antibiotice, Aages, Impact Developer&Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, precum si pentru obligatiunile IMP26E.

„Am demarat primele operatiuni de market making pe actiuni in cadrul programului Market Makingul Emitentului in august 2019, iar intr-o perioada de mai putin de doi ani avem un portofoliu de 8 clienti pentru care prestam acest serviciu. Prin includerea actiunilor emitentului BVB in portofoliul nostru de clienti, depasim pragul de 6 miliarde de lei, capitalizarea cumulata a partenerilor nostri pentru care asiguram sustinerea lichiditatii. Am observant ca la nivelul fiecarei sedinte de tranzactionare, actiunile care au lichiditatea asigurata de catre un market maker se situeaza in topul lichiditatii si speram sa vedem cat mai curand rulaje in crestere si pentru actiunile BVB”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Makerul Emitentului (MME) efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de Bursa de Valori Bucuresti sunt disponibili AICI. Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti beneficiaza, din 3 ianuarie 2017, si de serviciile de Market Making (MM) prestate de Wood & Company Financial Services.

BVBStiri BVB

EB EBS TURBO SHORT 0,1/46,5/46 (EBEBSTS36) (27/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 28 si 29 Septembrie 2021

Turbo Long on Daimler AG (RCDAITL1) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ROMCAB SA (MCAB) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021