Update articol:

BTA/ Parlamentul Bulgariei a fost dizolvat, următorul va fi ales la 2 octombrie

Rumen Radev Rumen Radev, preşedintele Bulgariei / Sursa foto: instagram.com

Preşedintele bulgar Rumen Radev a decretat luni dizolvarea celei de-a 47-a Adunări Naţionale, începând cu 2 august, şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate la 2 octombrie, a declarat luni Secretariatul de Presă al şefului statului, precizează BTA, potrivit Agerpres.

Prin acelaşi decret, Radev a numit un cabinet interimar condus de Galab Donev, fost ministru interimar al muncii şi politicii sociale. Membrii cabinetului interimar şi priorităţile acestuia vor fi prezentaţi oficial marţi la prânz la Administraţia Preşedintelui.

Decretul preşedintelui a fost emis în conformitate cu Constituţia, după ce formaţiunea Continuă Schimbarea nu a reuşit să îndeplinească un mandat de formare a cabinetului, GERB-UDF a refuzat mandatul, iar alianţa electorală BSP pentru Bulgaria a renunţat de asemenea la sarcină. Cabinetul în exerciţiu, condus de Kiril Petkov, a trebuit să demisioneze pe 27 iunie, după puţin peste şase luni în funcţie, în urma unei moţiuni de cenzură la 22 iunie. Moţiunea a fost depusă de opoziţia GERB-UDF şi susţinută de toate celelalte grupuri parlamentare, inclusiv fostul partener cu care el a împărţit puterea Există un Astfel de Popor (ITN), ai cărui miniştri au părăsit guvernul de coaliţie la 8 iunie.

Judecând după sondajele de opinie, următoarea legislatură va fi la fel de fragmentată sau chiar mai fragmentată decât cea actuală, cu cele şapte grupuri parlamentare ale sale, iar formarea unei coaliţii guvernamentale va fi probabil un efort dificil.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022