Update articol:

Budăi: Deocamdată nu există o variantă finală a OUG 114, doar câteva concluzii, iar discuţiile vor continua luni seara

Varianta modificată a OUG 114 va fi prezentată în şedinţa de Guvern de joi, dar trebuie să fie varianta corectă şi cea mai transparentă, şi agreată de toate părţile, a declarat, astăzi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, la finalul discuţiilor privind Pilonul II, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că deocamdată nu există o variantă finală, doar câteva concluzii, iar discuţiile vor continua luni seara: “Nu avem o variantă finală. Suntem în interiorul discuţiilor. Avem câteva concluzii, dar am să vă rog şi pe dumneavoastră şi pe cei din piaţă să înţeleagă faptul că acum nu vreau să lansez nicio idee în piaţă exact din respect pentru piaţă, pentru a nu zăpăci în niciun fel piaţa şi a nu arunca frânturi de informaţii în piaţă. Suntem în interiorul discuţiilor. Diseară le continuăm, sperăm în termenul cel mai scurt să avem o concluzie pe acest aspect privitor la OUG 114. Se fac calcule (…) Nu o să spun pe ce facem calcule. Se fac simulări. Avem cifre pe masă, le discutăm, le punem în tabel, le-am dat din nou în lucru, iar revenim la ele, dar trebuie să avem o variantă corectă şi transparentă, ulterior rediscutată cu piaţa şi abia după aceea să o punem în spaţiul public”.

El a subliniat că luni seara este posibil să aibă loc o nouă discuţie între specialişti pe tot ce înseamnă modificarea OUG 114: “Se discută despre tot ce înseamnă modificare pe OUG 114. Fiecare minister de linie discută pe cerinţele pe care le-a avut un moment de la piaţă, armonizează cerinţele pieţei cu cerinţele Guvernului, facem o poziţie comună, tragem concluzia finală şi abia după aceea comunicăm strict pe ce am discutat. Se discută pe toate aspectele (…) A venit şi domnul Petrescu (Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale nr.) cu o variantă. Încercăm să le omogenizăm, încercăm să tragem concluzia finală, să o prezentăm Coaliţiei, Coaliţia să ia decizia, pentru că decizia este şi una politică. O punem după aceea în faţa pieţei, luăm decizia finală”.

Autorităţile poartă discuţii cu actorii implicaţi pentru modificarea OUG 114 pe aspectele legate de sectorul bancar, energie, comunicaţii, Pilonul II etc.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Hotarari AGEA din data de 29.10.2020

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (29/10/2020)

Webcast Audio/teleconf cu investitorii si analistii -rezultate T3 2020

COMPA S. A. (CMP) (29/10/2020)

Modificare Convocare AGAE 12/13.11.2020 - versiunea engleza