Update articol:

Bulgaria va organiza o nouă licitație 5G, după o contestație în instanță

Bulgaria Sursa foto: pixabay.com

Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Bulgaria a declarat astăzică va organiza o nouă licitație pe 6 aprilie pentru trei licențe 5G, după ce decizia sa de a le aloca fără concurență a fost contestată în instanță de către principalul operator de telecomunicații din țară, Vivacom, potrivit Reuters.

Comisia pentru reglementarea comunicațiilor (CRC) a declarat că decizia sa de a lansa un nou proces a fost susținută de cei trei operatori principali de telecomunicații.

“Autoritatea de reglementare a decis să-și modifice decizia de a accelera procesul și de a evita proceduri îndelungate în instanță”, a declarat șeful CRC Ivan Dimitrov pentru Reuters, spunând că data licitației este 6 aprilie.

Vivacom, A1 și Telenor Bulgaria, deținute de grupul de investiții ceh PPF, vor licita pentru anumite benzi din spectrul de 3,6 GHz.

Prețul inițial al fiecărui permis pentru 20 de ani este stabilit la 4 milioane de leva (2,43 milioane de dolari). Fiecare companie poate obține un singur permis și cel mai mare ofertant va primi prima alegere dintr-una din cele trei benzi de 100 MHz din spectrul de 3,6 GHz.

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni