Update articol:

Cadariu: România turistică şi produsele româneşti trebuie promovate din nou la expoziţiile internaţionale

Constantin-Daniel Cadariu Sursa foto: Facebook

România turistică şi produsele româneşti trebuie promovate din nou în acest an la târgurile şi expoziţiile internaţionale, a anunţat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a avut, marţi, trei şedinţe de lucru cu reprezentanţi ai industriei turismului, ai mediului de afaceri şi IMM-urilor, precum şi ai Consiliului de Export, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de ministerul de resort.

Potrivit sursei, consultările periodice, stabilite pentru fiecare zi de marţi din a doua săptămână a lunii, urmăresc consolidarea parteneriatului public-privat, pentru armonizarea iniţiativelor întreprinse de minister cu realitatea activităţilor economice din teren.

“Dialogul social reprezintă cel mai important pilon al acţiunilor întreprinse de minister. Mă declar deschis în faţa oricărei propuneri înaintate şi am încredere că prin acest mod de lucru vom putea întâmpina, cu adevărat, nevoile din teren. Din acest motiv, după o întreagă serie de consultări, am convenit împreună cu industriile că în acest an România turistică, dar şi produsele şi serviciile autohtone trebuie să fie din nou promovate pe plan extern, la târgurile şi expoziţiile cu notorietate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, citat în comunicat.

În cadrul întâlnirii dintre ministru şi reprezentanţii sectorului turistic, cele două părţi au stabilit lista manifestărilor expoziţionale la care destinaţia turistică România va fi promovată şi reprezentată cu stand naţional în acest an.

În ceea ce priveşte urgenţa definitivării legislaţiei specifice Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor, precum şi a normelor de aplicare, participanţii la discuţii au hotărât înfiinţarea unui grup de lucru, care va fi alcătuit din specialişti din cadrul ministerului şi delegaţi ai asociaţiilor şi patronatelor de profil interesate, potrivit Agerpres.

Următoarele două întâlniri de marţi au tratat susţinerea mediului de afaceri prin reluarea exportului de produse şi servicii româneşti în cadrul expoziţiilor şi târgurilor internaţionale, se precizează în comunicat.

Discuţiile au vizat o formă îmbunătăţită a Programului de promovare a exportului, precum şi a Programului de internaţionalizare a operatorilor economici români.

Conform comunicatului, participanţii au discutat şi relansarea unor programe destinate antreprenorilor, prioritar fiind însă programul Start-Up Nation.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022