Update articol:

California a declarat stare de urgență, din cauza incendiilor și a căldurii extreme

Gavin Newsom Gavin Newsom

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a declarat, marți, stare de urgență pentru a se asigura că orașele primesc resurse vitale pe fondul incendiilor care au exacerbat în urma unui val de căldură înăbușitor, potrivit CNBC.

Cel puțin 27 de incendii fac ravagii în întregul stat, inclusiv unele cauzate de fulgerele unei furtuni rare care a avut loc duminică, potrivit unei hărți a Departamentului Forestier și Protecția împotriva Incendiilor din California. Sâmbătă, o tornadă a fost localizată în apropierea graniței Nevada, unde Loyalton Fire continuă să ardă în pădurea națională Tahoe.

Ordinul de urgență va permite agențiilor să desfășoare toate resursele posibile pentru a menține rezidenții în siguranță în astfel de condiții „extreme”, a anunțat marți Newsom.
 

“California și partenerii săi federali și locali lucrează împreună pentru a face față provocării și să rămână vigilenți în fața condițiilor meteorologice periculoase”, a mai spus Newsom.

Statul s-a confruntat și cu întreruperi de energie electrică, deoarece temperaturile ridicate au întins rețeaua energetică a statului până la limitele sale.

Guvernatorul a semnat luni o proclamație de urgență pentru a preveni  întreruperile de curent. Ordinul a permis unor utilizatori și  firme de utilități să folosească „surse de energie de rezervă” în timpul perioadelor de vârf.

La finalul lunii iunie, Guvernatorul Californiei a declarat stare de urgenţă bugetară din cauza cheltuielilor şi crizei economice provocate de pandemie, relatează Reuters. Decizia lui Gavin Newsom a permis celui mai populat stat american să acceseze un fond creat pentru situaţii dificile. California anticipează un deficit bugetar de peste 54 miliarde de dolari din cauza cheltuielilor ridicate şi a scăderii veniturilor.

Tot în acest an, în martie, guvernatorul Californiei Gavin Newsom a declarat  stare de urgenţă ca urmare a situaţiei provocate de epidemia de coronavirus în acest stat. 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)