Update articol:

Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Zamfir au ajuns la cuţite

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că senatorul Daniel Zamfir şi-a făcut calcule “greşite” privind o posibilă afiliere la grupul PSD în speranţa că va rămâne preşedinte al Comisiei economice. “Toţi cei care acţionează împotriva interesului ALDE şi vor să-şi găsească drumul cu PSD-ul pot să-şi piardă calitatea de membru sau pot să fie excluşi, depinde de la caz la caz. Ceea ce ştiu în momentul de faţă este că, la Senat, PSD-ul doreşte să redistribuie funcţiile pe care le avem noi, conform algoritmului de repartizare la nivelul funcţiilor din Biroul permanent al Senatului şi al comisiilor, numai că domnul Zamfir o să se frigă, pentru că acele poziţii dacă vor fi repartizate nu vor reveni PSD-ului. PSD-ul va avea de pierdut şi ele vor reveni celorlalte partide care au coeficienţi mai mari, aşa că domnul Zamfir a făcut o mişcare greşită”, a afirmat Tăriceanu.

În replică, Daniel Zamfir a spus: “Văd că domnul Tăriceanu mă amenință cu excluderea din partid dacă mă voi afilia grupului PSD din Senat. Nu mai comentez că suntem azi fără grupuri parlamentare atât la Senat, cât și la Cameră din cauza deciziilor domniei sale, dar întreb: Când a fost serios dl Tăriceanu? Acum când vrea să mă excludă că mă afiliez-fără să devin membru-unui grup politic care susține pachetul de legi împotriva abuzurilor, dar tace mâlc când partenerul sau, dl Ponta, a spus public că va negocia, după moțiune, o viitoare formulă guvernamentală PSD-Pro Ro- ALDE? PSD-ul nu mai e așa rău, dacă ne negociază Ponta? Dle Tăriceanu, Dumnezeu să vă mai înţeleagă, că noi pământenii suntem din ce ce mai puțini…”

Anterior, Daniel Zamfir a declarat că este probabil să treacă la grupul parlamentar PSD, în condiţiile destrămării ALDE. Potrivit lui Tăriceanu, dacă Zamfir ia decizia să meargă la grupul PSD, “în mod normal” nu mai face parte din ALDE.

“Adică nu poţi să fii după principiul «adio, dar rămân cu tine». Se hotărăşte: ori se duce la PSD, ori rămâne la ALDE”, a susţinut el.

Cât priveşte relaţia cu Pro România, liderul ALDE a susţinut că Zamfir “creează confuzie”, pentru că în momentul de faţă între cele două partide nu există decât o alianţă electorală pentru susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale şi “nimic altceva”. “Ne-am putea aştepta să primim sfaturi, dar de la cineva care se bazează pe nişte rezultate. Cred că domnul Zamfir a uitat să spună ce rezultate a obţinut la ultimele alegeri pentru Parlamentul European, unde a avut o performanţă de puţin peste 3%, şi sigur că această performanţă pune sub semnul întrebării capacitatea de a-i sfătui pe ceilalţi membri de partid, cu atât mai puţin pe întreg partidul, ce linie să urmeze”, a încheiat Tăriceanu. 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni