Update articol:

Camera Reprezentanților SUA aprobă anchetă la Pentagon privind folosirea căpuşelor ca arme biologice

republican, Chris Smith, prin care se cere anchetă privind folosirea căpuşelor ca arme biologice. Camera Reprezentanților a aprobat un amendament al congresmanului republican, Chris Smith, prin care se cere anchetă privind folosirea căpuşelor ca arme biologice.
Camera Reprezentanților din SUA a solicitat o investigație cu privire la răspândirea bolii Lyme. Există suspiciuni că aceasta ar avea rădăcinile într-un experiment al Pentagonului care a încercat să transforme căpușele în arme biologice, potrivit  Guardian
 

Amendamentul republicanului Chris Smith: 

https://chrissmith.house.gov/uploadedfiles/final_lyme_ig_amendment.pdf

Astfel, Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un amendament al unui congresman republican din New Jersey, Chris Smith, prin care inspectorului general al departamentului apărării i se cere să analizeze  dacă SUA ”a folosit căpușe și alte insecte ca arme biologice în perioada 1950 și 1975”. Investigaţia ar trebui să cerceteze scopul experimentului și ”dacă unele căpușe sau insecte folosite în astfel de experimente au fost eliberate în afara vreunui laborator, accidental sau experimental”. 

În timpul dezbaterii asupra amendamentului său, Smith a declarat că investigația va trebui să răspundă următoarelor întrebări: 

* Care erau parametrii programului?   

*Cine l-a comandat?

*  A existat vreodată o eliberare accidentală, oriunde sau în orice moment, a unor căpușe bolnave?   

–  Ar putea oricare dintre aceste informații să ajute cercetătorii din zilele noastre să găsească o cale de a atenua aceste boli?

Smith a spus că amendamentul său a fost inspirat de o serie de cărți și articole care sugerează că au fost făcute cercetări semnificative la instituțiile guvernamentale americane, inclusiv Fort Detrick, Maryland și Plum Island, New York, pentru a transforma căpușele și alte insecte în arme biologice care ar putea provoca dizabilități severe, boală și deces printre potențialii inamici ai SUA. 

O nouă carte, publicată în luna mai de un membru al Universității Stanford, Kris Newby, a ridicat întrebări despre originea bolii ce afectează 400.000 de americani în fiecare an. 

În cartea ”Mușcat: Istoria secretă a bolii Lyme și armele biologice” este citat cel care a descoperit patogenul Lyme, Willy Burgdorfer, acesta spunând că epidemia Lyme a fost provocată de un experiment militar care a fost scăpat de sub control. 

Burgdorfer, care a decedat în 2014, a lucrat ca cercetător în domeniul armelor biologice pentru armata americană și a declarat că a fost însărcinat cu reproducerea puricilor, căpușelor, țânțarilor și altor insecte care se hrănescu cu sânge, infectând populaţia cu agenți patogeni care provoacă boli umane.

Potrivit cărții, au existat programe pentru aruncarea de căpușe și alte insecte din aer, iar insecte neinfectate au fost eliberate în zone rezidențiale din SUA pentru a se vedea cum se răspândesc. Cartea sugerează că o astfel de schemă ar fi scăpat de sub control și ar fi dus la epidemia bolii Lyme din anii ’60.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2022)

Hotarari AGA E - 28.11.2022

AAGES S.A. (AAG) (29/11/2022)

Hotarari CA din 29.11.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (29/11/2022)

Prelungirea Contractului de mandat Director Financiar

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (29/11/2022)

Notificare Estinvest - indice de alocare pentru oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

COMPA S. A. (CMP) (29/11/2022)

Erata - Convocare AGAE 9/10.01.2023