Update articol:

Când inflația este mare, Warren Buffett spune că cel mai bun lucru pe care îl poți face este „să fii excepțional de bun la ceva”

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

Inflația afectează economia americană, totul, de la benzină la produse alimentare, înregistrând o creștere abruptă a prețurilor, scrie CNBC.

Există puține lucruri pe care oamenii le pot face pentru a evita inflația la casa de marcat, dar CEO-ul Berkshire Hathaway și legendarul investitor Warren Buffett spune că oamenii pot face anumite mișcări pentru a se proteja de efectele acesteia.

Vorbind la adunarea anuală a acționarilor din Berkshire Hathaway din 2022, Buffett și-a repetat sfatul dat de mai mult timp potrivit căruia una dintre cele mai puternice protecții împotriva inflației este să vă aprofundați abilitățile și să lucrați pentru a fi în fruntea domeniului dumneavoastră.

„Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să fii excepțional de bun la ceva”, a spus sâmbătă bărbatul de 91 de ani. Menționând profesii precum doctorii și avocații drept exemple, Buffett a spus că „[oamenii] vă vor oferi o parte din ceea ce produc ei în schimbul a ceea ce oferiți.”

Buffett a adăugat că abilitățile, spre deosebire de monedă, sunt rezistente la inflație. Dacă aveți o abilitate care este solicitată, aceasta va rămâne la cerere, indiferent de valoarea dolarului.

„Orice abilități ai avea, nu îți pot fi luate, a spus el. „Cea mai bună investiție de departe este orice te dezvoltă pe tine și nu este deloc impozitată.”

Acesta este un sfat similar ca cel împărtășit de Buffett în 2009, la finalul Marii Recesiuni, când bărbatul de atunci în vârstă de 78 de ani a spus „cel mai bun lucru de făcut este să investești în tine”.

La acea vreme, Buffett a mai spus că cel mai bun lucru pe care îl poate face o persoană este să investească într-o „afacere minunată” care face produse care sunt solicitate, indiferent de performanța dolarului.

El a folosit ca exemplu o companie precum Cola-Cola, spunând că oamenii își vor dori în continuare sucul preferat peste câteva decenii, iar inflația nu joacă niciun rol în decizia lor.

„Nu contează nivelul prețurilor”, a spus Buffett, pentru că oamenii vor plăti în continuare pentru produsele pe care le plac.