Update articol:

Cartel Alfa: “Este datoria autorităților să intervină pentru a debloca situația de la Termocentrala Mintia”

Sursa foto: facebook.com/SindicatulSolidaritateaHunedoara

Salariații Termocentralei Mintia din Hunedoara au declanșat astăzi, 15 iunie 2020, un protest spontan. Aceștia sunt nemulțumiți de situația de fapt a societății, de neacordarea unor drepturi salariale prevazute atât în contractele individuale de muncă, cât și în contractul colectiv de muncă, potrivit CArtel Alfa.

Protest la Termocentrala Mintia (actualizare)

Lucrătorii au de primit tichetele de masă, deconturile pentru transport și cele pentru energie neachitate din luna martie, însumând circa 2000 de lei pentru fiecare angajat. 

Pe lângă neacordarea drepturilor salariale, oamenii sunt nemulțumiți de lipsa investițiilor, lipsa stocurilor de cărbune care a determinat închiderea unității și oprirea apei calde pentru 4.500 de locuințe din Deva, reducerea personalului calificat, precizează Cartel Alfa.

Termocentrala Mintia face parte de Societatea Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvență,

CNS Cartel ALFA este alături de Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, care reprezintă lucrătorii din cadrul Termocentralei Mintia, și susține toate demersurile sindicatului pentru apărarea drepturilor propriilor membri: “Având în vedere că au fost identificate inclusiv sursele de finanțare pentru acordarea drepturilor restante, considerăm că este de datoria autorităților publice să intervină pentru a debloca de urgență această situație și pentru a găsi soluții pentru desfășurarea activității Termocentralei”.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/01/2021)

ERATA - Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VOLKSWAGEN VZ TURBO LONG 0.10/117/127 (EBVWTL12) (21/01/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:45 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018