Update articol:

Protestul de la termocentrala Mintia a fost suspendat; urmează discuţii la Guvern (video)

Protestul de la termocentrala Mintia a fost suspendat, marţi, după mai multe ore de discuţii între reprezentanţii sindicatelor, cei ai administraţiei şi conducerea Prefecturii Hunedoara, urmând ca problemele salariaţilor să fie prezentate la Guvern în cadrul unei întâlniri care va fi organizată în perioada următoare.

“Protestul a fost suspendat. Urmează o întâlnire cu premierul şi miniştrii de resort, în zilele următoare”, a declarat preşedintele Sindicatului “Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc.

Protest spontan la Termocentrala Mintia (video)

Circa 150 de salariaţi ai termocentralei Mintia au declanşat marţi dimineaţa un protest spontan şi au refuzat să intre la lucru, solicitând un program de salvare a producătorului de energie electrică, dar şi plata unor drepturi băneşti ce sunt întârziate de cinci luni de zile.

Publicată de Cristian Istoc pe Marţi, 18 august 2020

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a transmis o scrisoare premierului Ludovic Orban: 

“Sindicatul Solidaritatea Hunedoara constituit în baza Sentinței Civile nr. 1169/2016 executorie, la solicitarea salariaţiilor din cadrul termocentrala Mintia aflaţi în manifestare spontană în data de 18.08.2020, pentru neplata unor drepturi de natura salarială restante de 5 luni (nerespectarea contractului individual de muncă şi contractului colectiv de muncă), vă solicităm prezenţa domnule prim-ministru, împreună cu domnul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la termocentrala Mintia pentru a rezolva următoarele revendicări:

  • plata restanţelor de natură salarială neachitate în ultimele 5 luni către angajaţii Complexului Energetic Hunedoara;
  • un program pentru funcţionarea termocentralei Mintia (reorganizarea Societăţii Complexului Energetic Hunedoara S.A.) prin care să se asigure securitatea energetică a României în vestul ţării, respectiv siguranţa locurilor de muncă;
  • în urma reorganizării Societăţii Complexului Energetic Hunedoara S.A., în situaţia dării în plată a termocentralei Mintia, aceasta să fie transferată ca un întreg (cu toate grupurile energetice);
  • în lipsa unui program pentru funcţionarea termocentralei Mintia (reorganizarea Societăţii Complexului Energetic Hunedoara S.A.), vă solicităm asumarea de către dumneavoastră domnule prim-ministru şi a partidului pe care îl conduceţi, a unui PROGRAM DE ÎNCHIDERE a termocentralei şi asigurarea măsurilor de protecţie socială pentru toţi salariaţii care desfăşoară activitate în cadrul termocentralei. În cazul PROGRAMULUI DE ÎNCHIDERE salariaţii solicită:
    • plăţi compensatorii în cuantum de 90.000 lei / salariat,
    • 24 de luni venit de completare,
    • plata pensiilor în afara sistemului legal pentru salariaţii care şi-au pierdut locul de muncă, inclusiv în cazul falimentului societăţii, sau sunt pe cale să-şi piardă locul de muncă, cu un stagiu complet de cotizare dacă au 15 ani vechime sau la 45 ani, vârsta minimă.

                       

            Domnule prim-ministru Ludovic Orban, salvaţi termocentrala Mintia, asiguraţi securitatea energetică a României!”

Termocentrala Mintia numără circa 700 de angajaţi şi face parte din CEH alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (17/06/2021)

Document informare - alocare actiuni in programul de incentivare SOP2019

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/06/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (17/06/2021)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2020

SOCEP S.A. (SOCP) (17/06/2021)

Prelungire contract mandat director general

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (17/06/2021)

Calcului ratei dobanzii pt. cuponul nr. 7