Update articol:

Cătălin Ivan, Sorin Bota şi Cătălin Rădulescu deschid listele PER la Iaşi, Maramureş şi Argeş (video)

Deputaţii Cătălin Rădulescu, Sorin Bota şi fostul europarlamentar Cătălin Ivan deschid listele Partidului Ecologist Român în circumscripţiile Argeş, Maramureş şi Iaşi, ei candidând pentru Camera Deputaţilor la alegerile din 6 decembrie.

Vezi video aici: https://www.facebook.com/PartidulEcologistRoman/videos/803598337064574/

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, ei au precizat că au ales că candideze în cadrul unui proiect comun, cu o platformă comună, într-un partid care a avut rezultate bune la alegerile locale.

Cătălin Rădulescu a susţinut că a plecat din PSD, împreună cu mai mulţi membri vechi şi chiar fondatori ai partidului, pentru că “s-au întâmplat mai multe lucruri” care au demonstrat că “PSD o ia pe panta descendentă în care primarii şi electoratul PSD nu se mai regăsesc”.

“Cei care au impus-o pe Viorica Dăncilă ca preşedinte al PSD au fost Marcel Ciolacu împreună cu Paul Stănescu. După ce au impus-o pe Viorica Dăncilă ca preşedinte interimar, s-au gândit cum singuri să dea jos Guvernul PSD. (…) Aceşti trădători care astăzi conduc PSD şi vin în faţa românilor să ceară votul sunt cei care au dat jos propriul guvern. (…) Ulterior am constatat că de fapt exista un blat mizerabil între PSD şi PNL. (…) Un fapt nemaîntâlnit în istoria partidului nostru”, a susţinut deputatul, citat de Agerpres.

El a afirmat că “marea majoritate” a deputaţilor şi senatorilor care au fost eliminaţi de pe listele PSD “este formată din intelectuali”, în timp ce toţi cei care conduc PSD “sunt afiliaţi SRI”.

“Ş-au făcut o echipă acum cu oameni care n-au nicio treabă cu PSD, oameni noi şi cu oameni afiliaţi SRI. Toţi care conduc PSD sunt oameni care au făcut cursuri la SRI. Nu au facultăţi făcute ca noi, la stat, ci pe la universităţi private sau facultăţi sau cursuri făcute la SRI. Atunci cum să mai stăm cu o gaşcă de indivizi care şi-au dat jos propriul partid, propriul guvern şi acum ies în faţa oamenilor să ceară votul?”, a adăugat el.

Rădulescu a explicat şi de ce a ales PER, alături de Şerban Nicolae şi alţi foşti social-democraţi: “Toţi suntem luptători şi vrem să construim. Ne place ideea să fim toţi împreună, patrioţi, ideea de ecologism, ne place ideea de Românie curată şi ne place să ne exprimăm. În PSD, în ultima perioadă, nimeni nu se mai putea exprima, nu aveam voie să vorbim. (…) Nu susţinem obligativitatea purtării măştii. (…) Nu admitem să fie închise teatrele, bisericile, ca sportivii să nu facă sport, atât timp cât toate mall-urile şi toate hypermarketurile străine sunt deschise. Nu admitem să ne batem joc de educaţia copiilor noştri. Nu admitem ca şcoala să se facă online, pentru că este o bătaie de joc a educaţiei copiilor noştri”.

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, membru fondator al Alternativei pentru Demnitatea Naţională, a precizat că există 12 partide, ONG-uri, fundaţii care acum candidează sub sigla PER, sub o platformă comună, cu un program politic comun.

“Am decis să mergem la alegerile parlamentare sub sigla partidului care ia cel mai mare număr de voturi. PER a performat foarte bine şi a avut un rezultat bun. (…) Este imposibil astăzi, pe legislaţia pe care o avem, ca un partid nou să intre în Parlament. Doar partidele parlamentare primesc subvenţie – 181 milioane de lei primesc partidele parlamentare în acest an greu pentru români, în care s-au pierdut locuri de muncă, în care românii îşi simt viitorul pus în pericol. (…) Singurii care au trăit foarte bine, care n-au avut nicio emoţie, sunt cei din partidele parlamentare – PSD, PNL, USR, Pro România, UDMR şi ALDE, care deşi nu mai există ia 10 milioane de lei, şi PMP. (…) Vrem un proiect bun pentru România. Avem nevoie de un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa”, a afirmat Cătălin Ivan.

Deputatul Sorin Bota a spus că a fost dat afară din PSD pentru că a “considerat că degringolada din PSD trebuie să fie stopată”.

“Am ales să mă implic într-un proiect politic pentru viitor, nu să mă agăţ de o candidatură confortabilă într-un partid, care mi-ar fi putut fi oferită la un moment dat”, a declarat el.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera