Update articol:

Câteva mii de participanţi – la protestul din Piaţa Victoriei față de OUG pe Legile Justiției” (incident cu echipa de filmare Antena 3)

Foto Elena Calistru (Facebook) Foto Elena Calistru (Facebook)

Judecătorul Cristian Danileţ a scris pe Facebook:  “Respect pe toți cei care înțeleg și apreciază independența justiției * Viorica Dăncilă anunţă discuţii cu CSM şi magistraţii privind OUG pe legile justiţiei

Actualizare: Mai mulţi dintre protestatarii din Piaţa Victoriei au intrat într-un conflict cu membrii unei echipe de filmare ai postului Antena 3. “În legătură cu incidentul în care mai multe persoane care participau la protestul din Piaţa Victoriei au intrat în conflict cu reprezentanţii unei televiziuni din zonă, Serviciul Informare Relaţii Publice şi cu Publicul face următoarele precizări: persoanele respective au fost identificate şi vor fi luate măsurile legale împotriva acestora pentru intenţia de a tulbura adunarea publică. Recomandăm participanţilor la manifestaţia publică să se delimiteze şi să nu încurajeze astfel de comportamente violente”, au informat reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Protestatarii respectivi au bruscat o echipă de operatori ai postului de televiziune menţionat şi au încercat să tragă de o maşină de transmisiune.

………..

Câteva mii de oameni participă în această seară la protestul faţă de modificarea legilor Justiţiei, desfăşurat în Piaţa Victoriei, a ajuns la câteva mii.

Oamenii au început să se strângă în piaţă încă înainte de ora 18.00, pentru a protesta faţă de OUG nr.7/2019, prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei. După ce numărul protestatarilor a crescut, Brigada Rutieră a anunţat că au fost impuse restricţii şi devieri de trafic pe străzile adiacente Pieţei Victoria, potrivit Agerpres.

Protestatarii scandează împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Unii dintre cei din piaţă au portavoci, steaguri şi câteva bannere de mari dimensiuni. Jandarmii au montat garduri de protecţie în jurul zonei din centrul Pieţei Victoriei, unde s-au strâns participanţii la protest.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că pentru organizarea manifestaţiei din Piaţa Victoriei nu au fost respectate condiţiile legale: “Pentru organizarea acestei manifestaţii nu au fost respectate condiţiile legii adunărilor publice în vigoare, aceasta fiind anunţată pe reţelele de socializare, în mediul online şi în mass-media. Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea şi liniştea publică şi va lua toate măsurile pe care le consideră necesare, astfel încât să prevină incidentele care ar putea tulbura ordinea publică pe timpul desfăşurării acestei manifestaţii”.

Acţiunea de protest a fost iniţiată prin intermediul reţelelor de socializare.

Alianţa 2020 USR PLUS a anunţat că se va alătura protestului, în Piaţa Victoriei urmând să fie prezenţi şi cei doi lideri ai alianţei, Dacian Cioloş şi Dan Barna. 

De asemenea, filosoful Mihai Şora a anunţat că va participa la protestul anunţat duminică seara, în Piaţa Victoriei, faţă de OUG pe legile justiţiei şi îndeamnă la o participare cât mai mare. „Bună dimineaţa, oameni buni! Soare cu dinţi la Bucureşti, minus patru grade, o lumină toscană, nicio adiere de vânt”, a scris Şora sâmbătă pe Facebook.

El a anunţat că duminică seara va fi în Piaţa Victoriei: „Ne vedem mâine seară în Piaţa Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colţ de ţară”.

Premierul Viorica Dăncilă a invitat reprezentanții CSM și ai asociațiilor de magistrați la discuții luni după-amiază. Guvernul precizează: 

“Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”.

Proteste şi la Sibiu 

Peste 500 de persoane s-au strâns, duminică seară, în piaţa centrală din Sibiu, unde se desfăşoară un protest autorizat faţă de OUG nr.7/2019 prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei. Printre participanţii la miting se numără şi membri ai PNL şi USR.

Protestatarii au pancarte cu mesaje prin care susţin independenţa Justiţiei şi cer demisia Guvernului. De asemenea, se scandează împotriva PSD.

2000 de protestatari la Cluj 

Aproximativ 2.000 de persoane protestează, duminică, la Cluj, faţă de OUG 7, referitoare la legile justiţiei. Protestatarii cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi poartă pe mâini banderole albe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

“Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor”, “Anticipate”,  “Magistraţi nu cedaţi”, “Tudorel, demisia” sunt câteva dintre scandările protestatarilor.

De asemenea, ei poartă pancarte cu mesaje precum “Justiţia pedepseşte corupţia. Nu invers”, “Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare”, “Până la vot mai este, azi mergem la proteste”. În jurul orei 18,45, protestatarii au pornit într-un marş spre cartierul Gheorgheni.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public. 

Judecătorul Cristian Danileţ a scris pe Facebook:  “Respect pe toți cei care înțeleg și apreciază independența justiției. Mulțumesc tuturor celor care apară în stradă în aceste zile independența justiției!
Fără voi, noi nu am exista”.

Proteste şi la Iaşi  

Aproximativ 700 de persoane au venit duminică seara în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de ordonanţa de urgenţă ce vizează modificarea legilor Justiţiei, potrivit Agerpres. Majoritatea manifestanţilor s-au organizat pe reţelele de socializare. Ei sunt strânşi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au pancarte şi steaguri, şi scandează lozinci antiguvernamentale: “Justiţie, nu corupţie”, “Magistraţi, nu cedaţi”, “Facem grevă generală, guvernarea e penală”, “Ruşine, ruşine să vă fie”, “Iaşul cere fără graţiere”, ” “Uniţi salvăm toată România”, “Astăzi ignoraţi, mâine repetaţi”, “Legile voastre, nişte dezastre”. Printre manifestanţi se află membri ai USR, care strâng semnături, dar şi membri PNL. 

 

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (22/06/2021)

Hotarare CA - constituirea comitetelor consultative

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (22/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IAR SA Brasov (IARV) (22/06/2021)

Hotarari AGA O 21.06.2021

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut