Update articol:

CCR a admis parțial cererea Guvernului: Iohannis să revoce miniștrii, Dăncilă la vot în Parlament

Curtea Constituţională a României a discutat, astăzi, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor.

Astfel, judecătorii Curții Constituționale au admis cererea Guvernului și au constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între premier și președinte, legat de refuzul revocării și a numirii interimarilor, potrivit stirilorprotv.ro.

Totodată, judecătorii constituţionali au stabilit, referitor la desemnarea miniştrilor plini, că nu există conflict între premier şi preşedinte, şeful statului nefiind obligat să semneze decretele de numire a acestora.

Potrivit unor surse oficiale, președintele este obligat să revoce miniștrii demiși. Șeful statului trebuie să emită de îndată decretele de revocare și de desemnare a miniștrilor interimari.

De asemenea, judecătorii au decis, în unanimitate, că Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, după ruperea coaliției de guvernare de către ALDE, au mai precizat sursele citate.

Președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă la ora 17, ca urmare a deciziei CCR.

Conflictul dintre cele două palate, Victoria și Cotroceni, a izbucnit după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă de numire a unor miniștri.

Iohannis a spus că Dăncilă îi cere o remaniere guvernamentală, care, în opinia sa este o remaniere ”neavenită, nepotrivită” și pe care o ”refuză clar”. El a adăugat că premierul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului, “altfel lucrurile nu se pot rezolva”.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021