Update articol:

CDC: Intoxicațiile de la produsele de curăţare și dezinfectanți – în creștere bruscă de când pandemia de coronavirus a lovit SUA

În urmă cu o lună, o informaţie șocantă din Iran a ajuns în titlurile ziarelor din Occident. Din cauza focarului de coronavirus din Iran, oamenii au ajuns să bea dezinfectant puternic, inclusiv etanol și metanol industrial, considerând că acest lucru va preveni infecția cu COVID-19, potrivit zerohedge.com. De asemenea, o biserică din Coreea de Sud a infectat din greșeală 46 dintre congregații săi prin pulverizarea apei sărate în gură – numai că ei nu au schimbat sau dezinfectat sticla de pulverizare.

Și în Statele Unite există cel puțin o organizație religioasă, care se numește „Biserica Genezei pentru Sănătate și Vindecare”, care a devenit celebră prin faptul că pledează pentru a bea un produs de înălbitor ca „leac minune”.

Potrivit unui nou raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), ar putea exista o creștere dramatică a otrăvirilor la nivel național care se datorează unor măsuri de precauție sporite „la domiciliu” care implică dezinfectanți. CDC sugerează că acest lucru s-ar putea datora expunerii mai mari și prelungite la produsele de curățare utilizate în concentrații mai mari pentru a dezinfecta suprafețele și locuințele.

“Apelurile la centrele de combatere a otrăvirilor cu privire la expunerile la soluţiile de curăţare și dezinfectanți au crescut cu 20% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2019″, se arată în raport. Cea mai mare creștere a apelurilor la centrul de control al otrăvirilor a venit la începutul lunii martie, ceea ce corespunde tocmai momentului în care cazurile de coronavirus au început să explodeze în Statele Unite.

Publicaţia The Hill precizează: „În timp ce CDC a spus că datele nu arată o legătură certă între expuneri și eforturile de contracarare a coronavirusului, pare probabil că cele două sunt legate, având în vedere că mulţi oameni au stat acasa, a existat o penurie de produse de curățare și îndrumarea autorităţilor pentru curățarea mâinilor și a suprafețelor murdare”.

Astfel, americanii riscă acum efecte negative asupra sănătății prin curățenia extremă.

Raportul CDC spune că produsele care conțin înălbitor se află în spatele celui mai mare segment de apeluri pentru controlul otrăvirilor. Accidentele care implică dezinfectant de mâini și copii au fost, de asemenea, în creștere. Inhalarea produselor de curățare a reprezentat, de asemenea, o creștere majoră, a spus CDC.

“Ca exemplu, CDC a raportat că o femeie a fost dusă în camera de urgență după ce și-a înmuiat alimentele într-o chiuvetă plină cu un amestec de 10% soluție de înălbitor, oțet și apă caldă”, potrivit Hill, care adaugă: “Un copil de vârstă preșcolară a fost internat la terapie intensivă pediatrică după ce a ingerat o cantitate necunoscută de un produs de igienizare pe bază de etanol. Copilul a putut să se întoarcă acasă după 48 de ore”.

Familiile americane s-au îndreptat către ștergerea și dezinfectarea tuturor produselor alimentare și a obiectelor aduse în casă din afară, dar se pare că unele dintre măsurile mai extreme, cum ar fi consumul intens de înălbitor la produsele alimentare ar putea fi la fel de periculos ca expunerea la coronavirus în sine.

 

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/08/2022)

Intalnire investitori si analisti - Sem 1 2022

CONPET SA (COTE) (18/08/2022)

Hotararea AGOA 18.08.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Listare produse structurate pe pietele regionale

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/08/2022)

Teleconferinta Investitori de Retail - Rezultate Financiare Semestrul I, 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)