Update articol:

Cea mai mare afacere energetică din 2020: Şase corporaţii încheie un acord de 20 de miliarde de dolari cu gigantul petrolier de stat din Abu Dhabi

*Acordul este cea mai mare investiție în infrastructura energetică din regiune și cea mai mare din lume în 2020; aduce 10,1 miliarde de dolari investiţii directe în Emiratele Arabe Unite

*Cele șase companii implicate sunt Global Infrastructure Partners, Brookfield Asset Management, Fondul suveran GIC din Singapore, Fondul de pensii al profesorilor din Ontario, NH Investment&Securities și Snam (consorţiu).

* Ca parte a acordului, consorțiul va achiziționa o participație de 49% la o filială recent constituită, ADNOC Gas Pipeline Assets, cu drepturi de închiriere la 38 conducte. ADNOC va deține pachetul majoritar de 51% și va păstra proprietatea conductelor.

Un consorțiu format din investitori de nivel mondial a încheiat un acord de 20,7 miliarde USD cu Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), a anunţat marți compania petrolieră de stat.

Ca parte a acordului, grupul va investi 10,1 miliarde USD pentru a achiziționa o participație de 49% într-o filială recent constituită, ADNOC Gas Pipeline Assets, cu drepturi de închiriere la 38 conducte. ADNOC va deține pachetul majoritar de 51% și va păstra proprietatea conductelor. De asemenea, va gestiona operațiunile și va rămâne responsabil pentru cheltuielile de capital.

Este cea mai mare investiție în infrastructura energetică din regiune și cea mai mare din lume în 2020, potrivit companiei naționale de petrol din Abu Dhabi. De asemenea, face parte din strategia companiei naționale de petrol a Emiratelor Unite pentru a atrage capital străin și a maximiza valoarea activelor sale.

Cele șase companii implicate sunt Global Infrastructure Partners, Brookfield Asset Management, Fondul suveran GIC din Singapore, Fondul de pensii al profesorilor din Ontario, NH Investment&Securities și Snam.

„Suntem încântați că am finalizat această afacere și că suntem din nou parteneri cu unii dintre cei mai importanți investitori instituționali”, a declarat Sultan al-Jaber, directorul executiv al ADNOC Group și ministrul de stat al Emiratelor Unite.

“Este de fapt o realizare uriașă, în special având în vedere actualul climat economic și mediul de afaceri provocator. Este un test pentru Abu Dhabi și poziția Emiratelor Unite ca o destinație de investiții de încredere, fiabilă și credibilă”, a declarat oficialul din Abu Dhabi.

Al-Jaber a declarat că acordul va permite ADNOC să reinvestească în mod responsabil și să finanțeze activități care produc profituri mai mari.

„Important, prin finalizarea acestei tranzacții reper, este că trimitem un semnal foarte puternic către alți parteneri potențiali din întreaga lume, că ADNOC continuă să fie deschis și, de fapt, foarte pregătit pentru afaceri”, a adăugat el.

Acesta a mai spus: „Vom continua să dezvoltăm și să explorăm oportunități suplimentare de investiții în lanțul nostru valoric care să ofere un profil atractiv de rentabilitate a riscurilor investitorilor pe termen lung.”

 

Separat, al-Jaber a spus că există semne că piața petrolului se înăsprește, determinată de reducerile de producție OPEC + și de recuperarea cererii în întreaga lume.

Prețurile petrolului s-au majorat în ultimele săptămâni, iar petrolul brut West Texas Intermediate a trecut de 40 de dolari pe baril pentru prima dată din martie. Marți după-amiaza, în Asia, petrolul brut american a scăzut cu 0,54% la 40,51 dolari, în timp ce petrolul brut Brent a alunecat cu 0,28% până la 42,96 USD.

„Pentru mine, călătoria spre următorul normal poate să nu fie o linie dreaptă”, a spus el. „Dar cred că suntem pe drumul cel bun și pe calea cea bună pentru recuperare.”

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24