Update articol:

Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut cu toții miliarde de la începutul anului 2022 – cu excepția lui Warren Buffett

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

Cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile scăzând în primele săptămâni din 2022 – cu excepția lui Warren Buffett, potrivit CNBC.

O scădere recentă a acțiunilor tehnologice a redus averea celui mai bogat om din lume, CEO-ul Tesla, Elon Musk, cu 54 de miliarde de dolari anul acesta. Fondatorul Amazon Jeff Bezos a pierdut 27,8 miliarde de dolari, fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare mai mult de 12 miliarde de dolari, iar averea șefului Facebook Mark Zuckerberg a scăzut cu 15,2 miliarde de dolari.

Dintre cei mai bogați 10 oameni din lume, doar unul a înregistrat creșterea averii nete: Buffett, care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, urcând averea sa totală la 111 miliarde de dolari. Săptămâna trecută, președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg pentru a reveni pe locul 6 în clasamentul global al bogăției, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Este o revenire după patru ani, Zuckerberg depășindu-l pe Buffett în clasamentul bogăției în 2018.

„Deceniu după deceniu, Oracolul din Omaha continuă să aibă capacitatea de a avea succes la orice încercare”, a spus analistul Wedbush Securities Dan Ives pentru CNBC. „Acesta este motivul pentru care Buffett va fi în cărțile de istorie timp de secole – datorită credinței sale ferme în investițiile cu valoare.”

Astfel de investitori aleg acțiuni care par subevaluate și se tranzacționează cu prețuri reduse. Și, spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway are un portofoliu larg diversificat care i-a permis să facă față scăderilor acţiunilor tehnologice.

Buffett le-a recomandat de mult investitorilor să-și pună banii în fonduri de indici, care aduc automat diversificare. S&P 500, de exemplu, include companii de renume precum Apple, Coca-Cola și Google.

În 2017, Buffett a declarat pentru CNBC că pentru persoanele care doresc să-și facă economii pentru pensii, fondurile de indici diversificate au „cea mai mare logică”.

În ciuda scăderilor acţiunilor tehnologice, averea de 216 miliarde de dolari a lui Musk îl face în continuare cel mai bogat om din lume, fiind de două ori mai mare decât a lui Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10: Anul trecut, investitorul a dezvăluit că dat jumătate din avere pentru cauze filantropice și că nu plănuieşte să se oprească.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)