Update articol:

CEO-ul Moderna avertizează că vaccinurile COVID-19 sunt mai puțin eficiente împotriva Omicron; piețele scad

Producătorul de vaccinuri Moderna (MRNA.O) a declanșat marți noi semnale de alarmă pe piețele financiare, în timp ce șeful companiei a avertizat că este puțin probabil ca vaccinurile împotriva COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei Omicron precum cele împotriva versiunii Delta, potrivit Reuters.

Contractele futures pe țiței au pierdut mai mult de un dolar, moneda australiană a atins minimul de un an, iar indicele Nikkei a scăzut, deoarece comentariile lui Stéphane Bancel au provocat temeri că rezistența la vaccin ar putea duce la mai multe îmbolnăviri și spitalizări, prelungind pandemia.

„Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel… pe care l-am avut cu Delta”, a declarat CEO-ul Moderna Bancel pentru Financial Times într-un interviu.

„Cred că va fi o scădere materială (n.r. a eficienţei vaccinurilor). Pur și simplu nu știu cât de mult pentru că trebuie să așteptăm date. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit…” spun că „nu va fi bine”, a spus Bancel.

Omicron – despre care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că prezintă un risc „foarte mare” de creștere a infecțiilor – a declanșat o alarmă globală, închiderile  frontierelor ţărilor aruncând o umbră asupra redresării economice  după o pandemie de doi ani.

Vestea apariției Omicron a șters vineri aproximativ 2 trilioane de dolari din valoarea acțiunilor globale, deși un oarecare calm a fost restabilit săptămâna aceasta, investitorii așteptând mai multe date despre caracteristicile Omicron. 

Declaraţiile președintelui Joe Biden că Statele Unite nu vor reinstitui blocajele au ajutat, de asemenea, la calmarea piețelor înainte ca afirmaţiile șefului Moderna să sperie investitorii.

Coronavirus: Varianta B.1.1.529, clasată drept ”îngrijorătoare” de către OMS şi denumită ”Omicron”

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014