Update articol:

CEZ România a depus la Ministerul Energiei o listă de proiecte de 500 de milioane de euro din fonduri europene

CEZ România a depus la Ministerul Energiei o listă de proiecte în valoare totală de 500 de milioane de euro pentru accesarea de fonduri europene, a afirmat, marţi, Doina Vornicu, directorul de operaţiuni al companiei, într-o conferinţă de presă.

“În ultimii patru ani am atras fonduri europene de 60 de milioane de euro, o parte sunt deja utilizaţi şi alţii în utilizare. Continuăm aceste demersuri şi ne pregătim pentru viitoarele oportunităţi de finanţare. Am înaintat către Ministerul Energiei o listă de idei de proiecte, mare parte dintre ele au şi studiu de fezabilitate, în valoare de 500 de milioane de euro, pe toate programele, inclusiv PNRR, fondul de modernizare. Suntem foarte activi în această zonă”, a spus Vornicu, potrivit Agerpres.

Proiectele de investiţii vizează în special creşterea gradului de digitalizare a reţelei de distribuţie.

“Toate aceste fonduri pe care le utilizăm se adresează zonei de distribuţie pentru modernizarea, digitalizarea reţelei, dar şi pentru implementarea unor softuri foarte moderne şi absolut necesare pentru a atinge statutul de companie digitală, pentru a finaliza transformarea dintr-o companie clasică de distribuţie la una digitală”, a arătat reprezentantul CEZ.

Grupul CEZ în România a înregistrat anul trecut un profit net de 333,8 milioane de lei, mai mare cu 25% faţă de 2019 (268 milioane de lei).

 

Ondrej Safar: ”România are nevoie de investiții semnificative în capacități de producție cu emisii reduse de carbon, de stocare a energiei, echilibrare și capacități de adaptare a rețelelor de distribuție și transport al energiei electrice”

 

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)