Update articol:

China acuză Statele Unite de ‘diplomaţie coercitivă’, înaintea summitului G7

www.g7japan

China a acuzat Statele Unite de “diplomaţie coercitivă”, în timp ce reprezentanţi ai ţărilor celor mai industrializate (G7) îşi încep summitul vineri la Hiroshima, în Japonia, relatează DPA.

Se aşteaptă ca summitul G7 de trei zile să se concentreze asupra modului de abordare faţă de China şi pretenţiilor sale.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe chinez a susţinut, într-un lung raport, că SUA au o “istorie întunecată foarte dezonorantă în ceea ce priveşte diplomaţia coercitivă”.

“Statele Unite sunt obişnuite să acuze alte ţări că folosesc statutul de putere, politicile coercitive şi constrângerea economică pentru a constrânge alte ţări să se supună şi să se angajeze în diplomaţie coercitivă, dar, de fapt, Statele Unite sunt instigatorul diplomaţiei coercitive”, a declarat China.

“Drepturile de invenţie, drepturile de brevet şi drepturile de proprietate intelectuală ale diplomaţiei coercitive aparţin toate Statelor Unite”, se arată în raport.

Potrivit Chinei, “diplomaţia coercitivă” este un “instrument standard” în setul de instrumente de politică externă ale Statelor Unite.

“Ţări din întreaga lume au avut de suferit, cu ţările în curs de dezvoltare suportând greul, şi nici măcar aliaţii şi partenerii SUA nu au fost cruţaţi”, potrivit raportului, citat de Agrepres.

Cei care s-au angajat în “coerciţie, sancţiuni, agresiune, suprimarea altor ţări şi aducerea haosului în lume, îşi vor face singuri rău în cele din urmă”, avertizează ministerul chinez, cerând “Statelor Unite să readucă în lume o ordine internaţională justă şi raţională”.

BVB | Știri BVB

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (18/07/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Complex Hotelier Dambovita S.A.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/07/2024)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)