Update articol:

China cere firmelor să-şi întărească supervizarea cibernetică şi a securităţii datelor pentru vehiculele conectate

china Yuanul chinez

Ministerul Industriei din China a cerut companiilor să-şi accelereze supervizarea cibernetică şi a securităţii datelor pentru vehiculele conectate, avertizând că riscurile de securitate au devenit din ce în ce mai proeminente, transmite Reuters.

Toate companiile importante trebuie să-şi stabilească sisteme de gestionare a securităţii datelor şi de evaluare regulată a riscurilor în caz de atacuri cibernetice, se arată într-un comunicat al Ministerului Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, potrivit Agerpres.

Anunţul vine după ce surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul declaraseră recent că autorităţile de la Beijing au restricţionat accesul vehiculelor Tesla în unităţi militare, companii şi agenţii de stat, din cauza temerilor că datele colectate ar putea reprezenta un risc pentru securitatea naţională a Chinei.

Producătorii de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc, Xpeng Inc şi BYD, şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 180% în august, la nivelul record de 321.000 de unităţi.

În primele opt luni din acest an, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 190%, la 1,8 milioane de vehicule, arată datele publicate de Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

Vânzările de automobile electrice şi hibride (EV) pe piaţa chineză ar urma să crească anual cu peste 40% în următorii cinci ani, a estimat recent Fu Bingfeng, vicepreşedinte executiv la Asociaţia Producătorilor Auto din China.

La o conferinţă de presă a CAAM, Fu Bingfeng a indicat că Asociaţia se aşteaptă ca anul acesta să fie livrate 1,9 milioane de automobile electrice şi hibride, iar anul viitor 2,7 milioane.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014