Update articol:

China condamnă cea mai recentă trecere a unei nave de război americane în strâmtoarea Taiwan

china Yuanul chinez

China a condamnat miercuri Statele Unite ca fiind cel mai mare „creator de risc” al regiunii, după ce o navă de război americană a navigat din nou prin sensibila cale navigabilă care separă Taiwanul de China, potrivit Reuters.

Cea de-a șaptea flotă a marinei americane a declarat că distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Curtis Wilbur, a efectuat marți un „tranzit de rutină al strâmtorii Taiwanului”, în conformitate cu dreptul internațional: „Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru un Indo-Pacific liber și deschis”.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a declarat că forțele lor au monitorizat nava pe tot parcursul tranzitului și au avertizat-o.

“Partea americană joacă în mod intenționat aceleași trucuri vechi, creează probleme și perturbă lucrurile în strâmtoarea Taiwan”, a spus acesta, adăugând: “Acest lucru arată pe deplin că Statele Unite sunt cel mai mare creator de riscuri pentru securitatea regională și ne opunem ferm acestui lucru”.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că nava a navigat în direcția nordică prin strâmtoare și „situația a fost la fel de normală”.

Aceeași navă a tranzitat strâmtoarea în urmă cu o lună, determinând China să acuze Statele Unite că amenință pacea și stabilitatea.

Recent, Taiwanul a declarat că 28 de avioane ale forțelor aeriene chineze, inclusiv avioane de luptă și bombardiere cu capacitate nucleară, au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Taiwan, cea mai mare incursiune raportată până în prezent.

Tensiunea militară dintre Taiwan și Beijing a crescut în ultimul an, Taipei s-a plâns că China și-a trimis în mod repetat forțele aeriene în zona de apărare aeriană a Taiwanului.

BVB | Știri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (08/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (08/08/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 02.08.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/08/2022)

Structura actionariat la data de 31 iulie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022