Update articol:

China condamnă cea mai recentă trecere a unei nave de război americane în strâmtoarea Taiwan

china Yuanul chinez

China a condamnat miercuri Statele Unite ca fiind cel mai mare „creator de risc” al regiunii, după ce o navă de război americană a navigat din nou prin sensibila cale navigabilă care separă Taiwanul de China, potrivit Reuters.

Cea de-a șaptea flotă a marinei americane a declarat că distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Curtis Wilbur, a efectuat marți un „tranzit de rutină al strâmtorii Taiwanului”, în conformitate cu dreptul internațional: „Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru un Indo-Pacific liber și deschis”.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a declarat că forțele lor au monitorizat nava pe tot parcursul tranzitului și au avertizat-o.

“Partea americană joacă în mod intenționat aceleași trucuri vechi, creează probleme și perturbă lucrurile în strâmtoarea Taiwan”, a spus acesta, adăugând: “Acest lucru arată pe deplin că Statele Unite sunt cel mai mare creator de riscuri pentru securitatea regională și ne opunem ferm acestui lucru”.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că nava a navigat în direcția nordică prin strâmtoare și „situația a fost la fel de normală”.

Aceeași navă a tranzitat strâmtoarea în urmă cu o lună, determinând China să acuze Statele Unite că amenință pacea și stabilitatea.

Recent, Taiwanul a declarat că 28 de avioane ale forțelor aeriene chineze, inclusiv avioane de luptă și bombardiere cu capacitate nucleară, au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Taiwan, cea mai mare incursiune raportată până în prezent.

Tensiunea militară dintre Taiwan și Beijing a crescut în ultimul an, Taipei s-a plâns că China și-a trimis în mod repetat forțele aeriene în zona de apărare aeriană a Taiwanului.

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021