Update articol:

China începe să folosească probe anale pentru testarea persoanelor „cu risc ridicat” de Covid

china

Metoda poate crește rata de detectare în rândul persoanelor infectate, spune un medic, citat de televiziunea de stat

China a început să folosească probe anale pentru a testa persoanele pe care le consideră expuse riscului ridicat de a contracta Covid-19, a transmis televiziunea de stat, citata de The Guardian.

Oficialii au prelevat probe anale de la locuitorii din cartiere cu cazuri confirmate de Covid-19 la Beijing săptămâna trecută, potrivit radiodifuzorului de stat CCTV. Si cei din facilitățile de carantină au făcut testele.

Izbucnirea unor focare mici și localizate in ultimele săptămâni a dus la izolarea mai multor orașe din nordul Chinei de restul țării și au determinat campanii de testare în masă, care au fost în mare parte efectuate folosind tampoane nazofaringiene.

Metoda tampoanelor anale „poate crește rata de detectare a persoanelor infectate”, deoarece urme ale virusului persistă mai mult în anus decât în ​​tractul respirator, a declarat Li Tongzeng, un medic superior de la spitalul Youan din Beijing, pentru CCTV.

CCTV a transmis ca tampoanele anale nu vor fi utilizate la fel de mult ca alte metode, deoarece tehnica „nu este confortabila”.

Pe măsură ce cazurile se inmultesc în întreaga lume, China a impus cerințe mai stricte sosirilor internaționale într-un efort de a limita transmisia internă aproape de zero.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza

Erste Group Bank AG (EBS) (02/03/2021)

Notificare - detineri < 4%