Update articol:

China nu este interesată de al treilea război mondial – Ministerul de Externe (TASS)

china Yuanul chinez

Autoritățile chineze nu urmăresc al treilea război mondial și sunt în favoarea rezolvării conflictului din Ucraina prin diplomație, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin, potrivit TASS.

„Nimeni nu vrea să vadă al Treilea Război Mondial, <…> este necesar să se sprijine procesul de promovare a discuțiilor de pace [între Rusia și Ucraina]”, a spus el la un briefing, răspunzând la întrebarea unui jurnalist occidental despre modul în care chinezii de la Ministerul de externe evaluează recentele cuvinte ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov despre amenințarea celui de-al treilea război mondial.

Potrivit lui Wang Wenbin, conflictul armat din Ucraina nu ar trebui lăsat să se prelungească. El a subliniat necesitatea de a preveni consecințele negative care ar putea duce ca acest  conflict ucrainean să afecteze nu numai Europa, ci întreaga lume.

„Sperăm că toate părțile implicate vor da dovadă de echilibru și vor preveni escaladarea”, a conchis purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%